Home
Tryout Lighttryout_light.html
Tryout Protryout_pro.html
Designtryout_design.html
Contacttryout_contact.html

Je eerste boek uitgeven is zoiets als je eerste keer schaatsen. Of de eerste keer zoenen met je geliefde. Je begeeft je op glad ijs en je staat vol passie klaar om de grote stap te zetten. Tryout staat dan klaar voor jou.


We nemen je bij de hand en publiceren jouw eerste echte boek. Voor een vaste lage prijs helpen we je met de redactie, vormgeving, productie, verkoopkanalen en nog veel meer! Je doet het rustig aan en gaat niet voor pallets vol boeken en grote financiële risico’s.


Met Tryout Light ben je er zeker van dat je boek beschikbaar is en blijft. Het risicoloze zit ’m vooral in de POD. Dat betekent Print on Demand. Er worden alleen boeken geproduceerd als er vraag naar is. Kleine oplagen voor vrienden en kennissen kun je zelf bestellen tegen een redelijke prijs. Voor een paar tientjes zorgen we ook voor een editie die leesbaar is op elke moderne reader of iPad.

Je hebt het schrijven echt in de vingers en bent zeker van je talent. Je denkt flink wat te kunnen verkopen en hebt misschien ook een redelijke afzetmarkt door je werk, gemeente, bediening of praktijk. Tryout biedt de Pro schrijvers een unieke kans om middels een grotere oplage en lage kosten een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Ga nu aan de slag, lever je manuscript aan en wij nemen je bij de hand bij alle stappen die gezet moeten worden. De meerprijs zit ’m vooral in het drukwerk, de benadering van de markt, de media, de opslag en distributiekosten. De opslag en distributie krijg je voor een jaar, daarna mag je het zelf verlengen, of het restant van je boeken opvragen.

Fantastisch, direct aan de slag met je eigen boek. Wij verzorgen alles voor een vaste prijs en jij gaat ermee aan de slag in je netwerk. Wij doen ons best naar de reguliere markt en zo geniet je van een zo breed mogelijk verkoopkanaal.

Een mooie try-out om te kijken of jij je doelgroep kunt verrassen met je prachtige verhaal. Je ligt bij Bol.com en vele andere winkels. Je denkt zelf goed na en gebruikt je eigen netwerkmogelijkheden zoals Hyves, Facebook en LinkedIn. Bij elkaar heb je waarschijnlijk al meer dan tweehonderd vrienden, wat precies het minimale aantal boeken is om de investering eruit te halen.

Het internet heeft in korte tijd een revolutie ontketend die zijn weerga niet kent. Veel is al veranderd, en nog veel meer zal in korte tijd veranderen. Ook in uitgeversland zien we belangrijke verschuivingen. Boekwinkels spelen een steeds kleinere rol. Bol.com is in een paar jaar tijd de grootste boekwinkel van Nederland geworden. Het digitale lezen is aan een opmars begonnen.  Reden temeer om nu mee te gaan in de veranderingen op de markt en nieuwe strategieën te ontwikkelen om schrijvers en lezers bij elkaar te krijgen en te houden.

Jack Fraaij, auteur
Ik sta klaar om mijn derde titel in Tryout uit te brengen. Het Novapres-team behandelt je met respect en doet precies wat nodig is om kansen te creëren.