Het uitzonderlijke verhaal van God en de mens
Boek kaft: Het uitzonderlijke verhaal van God en de mens
Prijs: € 24,99
ISBN: 978-90-6318-357-8
Pagina's: 407
Afmeting:
   
 
 
 
 
Bijbeluitleg en geloofsopbouw Dit boek is leverbaar
Je bent niet met de bijbel opgegroeid, maar zou toch wel iets meer willen weten over de inhoud. Dan is dit boek een uitstekend hulpmiddel. Met uiterste precisie heeft Peter Pikkert het Bijbelse verhaal over God en mensen, zoals het beschreven staat in de 36 boeken van het Oude Testament, verkort weergegeven zonder daarmee de inhoud geweld aan te doen. Op zich vind ik dit een bijzondere prestatie. Als lezende kom je onder de indruk van de grootheid van God en Zijn liefde voor mensen en zie je Zijn handelen door de eeuwen heen. En dat alles in niet meer dan 400 pagina’s.
– Eugene Poppe, voorganger, coach en gemeenteopbouwer.

De chronologische tocht door het Oude Testament, toepasselijk Het uitzonderlijke verhaal van God en de mens genoemd, is een bijzonder boeiend boek. Peters interesse als theoloog komt duidelijk naar voren als hij heel mooi het spoor van Gods verbondsrelaties schetst. Zijn diepe inzicht in de cultuur van het Midden-Oosten is een enorme verrijking van de vertelling, doordat hij waardevolle achtergrondinformatie weet toe te voegen. Het Uitzonderlijke verhaal van God en de mens leest gemakkelijk, maar is niettemin diepgaand, omdat de oudtestamentische vertelling in zijn historische context wordt geplaatst. Vooral het verhaal van David is treffend, omdat daarin vele psalmen in hun oorspronkelijke verband worden geplaatst.
– Elizabeth Stewart, directrice van het Cornerstone-bijbelinstituut voor zendingstoerusting
in Nederland.

Peter Pikkert heeft een rijke ervaring als zendeling en bijbelleraar in het Midden-Oosten. Daar heeft hij ook vele malen bijbelse verhalen verteld aan belangstellende toehoorders. In dit boek biedt hij een lezenswaardige hervertelling van de verhalen van het Oude Testament in een chronologische volgorde. Her en der voorziet hij het lopende verhaal van nuttige voetnoten. Het boek is bijzonder geschikt voor volwassen nieuwe bijbellezers.
– Hans Wulff raat, CAMA-predikant en kerkplanter
Recensies uit de krant
6-5-2020Ds. Jenno Sijtsma

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584