Try it out
Ik vroeg alleen om hulp
Boek kaft: Ik vroeg alleen om hulp
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-70048-99-0
Pagina's: 326
Afmeting:
   
 
 
 
 
Biografie Dit boek is leverbaar
Dit verhaal is geschreven door een vrouw van wie dankzij ons ‘sociaal beleid’ alles waar ze vijftig jaar lang voor gediend en gewerkt heeft, is afgenomen.
Na een vechtscheiding waarbij ze was vergeten te graaien, een pro-deo advocaat die voor vijf euro per uur eigenlijk niets voor je kan doen, en een Burgemeester die met handen en voeten gebonden is aan regels uit Den Haag, denkt ze alle waanzin te hebben gehad en wordt ze overgeleverd aan de ‘Hulpverlening’.
En dit alles omdat ze tijdelijk in een vakantiewoning verbleef, 100 meter over de Nederlandse grens, en de rotzooi van haar ex-man zat op te ruimen. Die grens die we niet meer hadden vanwege ‘Das eine große reich’.
Is Hitler wel dood? Of voert Brussel nu zijn beleid?
Dit verhaal is waargebeurd en de enige manier om het onrecht zichtbaar te maken. Dat dit de stem mag zijn voor hen die het niet meer na kunnen vertellen. Met het geld uit de erfenis van haar vader kon ze net de eerste druk bekostigen om zo haar verhaal naar buiten te brengen. Met hoop dat er nog rechtvaardigheid is tussen alle regels door. Want dat het Nederlandse Sociale beleid faalt bewijst dit verhaal.
En ze heeft een droom dat de tijd terugkomt, zoals in de 17de eeuw waarin een Burgemeester werd aangeklaagd omdat hij de kniepertjestraditie wilde afschaffen. (Kniepertjes zijn flinterdunne wafels die door de burgers van Coevorden op nieuwjaarsdag gebakken werden om uit te delen aan zwervers en landlopers. Je weet wel zulke types als zij.)
Nu kunnen zij nog ongestoord een hele gemeente naar de ondergang werken, onder de noemer ‘BELEID’. (Dezelfde letters als DEBIEL.)

Waar is ‘De Drenth’ gebleven? Die weigerde te bidn veur bruune bonen?

De enige keuze die háár nog overbleef, was de keuze om er iets moois van te maken.
Dit verhaal is dankzij talloze wonderen en vele Engelen een indringend boek geworden dat hopelijk velen zal wakker schudden.

Want wat ze je ook afnemen,
je bent baas over je eigen innerlijke vrede.

Recensies van lezers
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584