Try it out
God en afgoden
Boek kaft: God en afgoden
Prijs: € 14,90
ISBN: 978-90-70048-86-0
Pagina's: 178
Afmeting:
   
 
 
 
 
Columns Dit boek is leverbaar
De schrijver groeide voor de tweede oorlog op en werd gefascineerd door het werk van Albert Schweitzer die Duitsland verliet om in Afrika medisch werk te verrichten.
Na de afloop van de oorlog en voltooiing van zijn medische opleiding kon dat verlangen werkelijkheid worden door het verrichten van werk voor de zending op Nieuw Guinea. De ontmoeting met onbegrepen oogziekten deed hem besluiten te specialiseren in de oogheelkunde.
Zo heeft hij in India in een christelijke medische opleiding een afdeling oogheelkunde kunnen opzetten. Die opleiding hoort nu tot de beste in India.
Na een interim periode als hoogleraar oogheelkunde aan de universiteit van Groningen ging hij weer terug naar werk als zendingsarts in Afghanistan en Somalië om daar artsen voor bestrijding van blindheid op te leiden. Ook verrichtte hij werk voor de Wereld Gezondheidsorganisatie. Na terugkeer naar Nederland gaf hij cursussen en schreef na zijn tachtigste verjaardag het eerste opstel. Pas later volgden er meer. Eerst in 2013 vatte de gedachte post om de hier gepresenteerde opstellen te bundelen. Het bundeltje is niet een boek in de gewone zin, maar elk van de opstellen houdt verband met de bron van zijn leven.

Recensies van lezers
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584