Voordat je opnieuw ja zegt
over hertrouwen na een echtscheiding
Boek kaft: Voordat je opnieuw ja zegt
Prijs: € 16,99
ISBN: 978-90-6318-299-1
Pagina's: 218
Afmeting:
   
 
 
 
 
Pastoraat Dit boek is leverbaar
Hertrouwen na een echtscheiding geldt als controversieel in de christelijke wereld. Mag het Bijbels gezien wel of niet? Zegenen we het huwelijk wel of niet in? Tegelijkertijd zien we het aantal tweede huwelijken onder christenen stijgen. In de discussie worden vaak de direct betrokkenen die zich willen voorbereiden op een tweede huwelijk vergeten. Dit boek geeft hun stof tot nadenken als zij willen besluiten om opnieuw 'JA' te zeggen. Vragen over partnerkeuze, huwelijksvoorbereiding en het samenvoegen van twee gezinnen worden besproken. Meer dan de helft van de tweede huwelijken eindigt helaas opnieuw in een scheiding. Een reden te meer om samen met je partner goed voorberied te zijn als je een dergelijke stap zet.Bram slaagt er in dit boek (opnieuw) in om alle aspecten van het thema eerlijk onder ogen te zien. Hij gaat daarbij ook de moeilijke vragen en mogelijke obstakels voor een tweede huwelijk niet uit de weg. Zonder voor te schrijven wat de keuzes moeten zijn, helpt hij om alle aspecten te overzien.
Daarbij wijst hij voortdurend naar de persoonlijke verantwoordelijkheid in de vertrouwelijke omgang met God om eigen wegen te zoeken en vinden. Een aanrader voor ieder die de pijn van een echtscheiding achter de rug heeft en open staat voor een nieuwe relatie.

Wieger Sikkema, Pastor Zorgbeleid Vrije Baptistengemeente Bethel, Drachten


Ik heb met vreugdevolle verbazing het boek ondergaan als een verfrissende, eerlijke en deugdelijke handleiding voor wie op zoek is naar echte antwoorden op onderschatte en te vaak ontweken vragen. Ik wou dat het jaren eerder was geschreven! In de praktijk van mijn eigen gemeente wordt het verplichte literatuur voor iedere voorganger en counselor.
Recensies uit de krant
14-10-2013NBD/Biblion

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584