Elia
De man die de moed had om tegen de stroom in te gaan
Boek kaft: Elia
Prijs: € 9,99
ISBN: 978-90-6318-298-4
Pagina's: 197
Afmeting:
   
 
 
 
 
Geloofsopbouw Dit boek is leverbaar
Hij sprong in het diepe toen hij zijn vertrouwde leven in Gilead achter zich liet, de Jordaan overstak en de koning van Israël confronteerde met een harde boodschap van God. Na zijn eerste optreden aan het hof keerde hij nooit meer terug naar huis. Hij ervoer wat het is om je kruis op je te nemen, want hij kreeg te maken met eenzaamheid en afwijzing én hij werd bedreigd met de dood.

In zeventien hoofdstukken voert de bekende schrijfster Noor van Haaften de lezer mee langs hoogte- en dieptepunten uit het leven van de profeet Elia.
We zijn getuige van momenten van stilte en vertrouwen, van moed en uitgelatenheid, van angst, depressie én van verwondering. De rode draad in deze fascinerende geschiedenis is de God van Israël, die niet loslaat wat zijn hand begon.

Wie zich in dit boek verdiept, leert niet alleen een belangrijke bijbelse figuur kennen, maar ook zichzelf. En bovenal de God van de Bijbel, die mensen uitdaagt om hun grenzen te verleggen, maar nooit zonder Zelf mee te gaan. In een samenleving die in toenemende mate los van Hem opereert, zoekt Hij ook vandaag 'Elia's': mensen die bereid zijn om in zijn Naam tegen de stroom in te gaan.

De vragen aan het eind van ieder hoofdstuk nodigen uit tot persoonlijke bezinning en zijn bovendien geschikt als gespreksstof voor kringen.
Recensies uit de krant
29-3-2013Lees en luister voorjaar 2013
23-9-2013Groei magazine zomer 2013

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584