Try it out
Het kind en de engel
Boek kaft: Het kind en de engel
Prijs: € 17,95
ISBN: 978-90-6318-297-7
Pagina's: 240
Afmeting: 135x210 mm
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar
Aan een traag stromende beek in een klein provinciestadje ergens in Nederland staat een huis dat bewoond wordt door een jonge vrouw, een oude man en een kind. Het kind is ernstig gewond geraakt tijdens oorlogshandelingen in Afghanistan.
Sarine, een twintigjarige Nederlandse soldaat die haar (vredes)missie in Afghanistan vervulde, vond de jongen en bracht hem, toen haar werk daar klaar was, naar haar woning aan de beek in Nederland, om hem daar te verzorgen. Tijdens een wonderlijke nacht wordt het kind opgehaald door een engel die de jongen laat zien waar zijn toekomst ligt.
Het kind en de engel wil de lezer raken met zijn originele compositie, fijnzinnige woordkeus en bijzondere sfeer. Het boek laat zien dat het werkelijke leven pas na dit leven begint en dat we -­ hoe tegenstrijdig het ook klinkt -­ alleen datgene wat we in dit leven hebben weggegeven kunnen meenemen naar de plaats die we hemel noemen.


Het kind en de engel is een roman voor volwassenen en jongvolwassenen en is,
hoewel geïnspireerd door het jaren geleden geschreven boek Peerke en z'n
kameraden
van W.G. van de Hulst sr., opnieuw een origineel boek van Remmelt
Mastebroek.
Het kind en de engel spoort aan dieper na te denken over dit leven en het
leven dat komen gaat.

Recensies uit de krant
12-12-2011Reformatorisch Dagblad
4-1-2012NBD Biblion

Recensies van lezers
Naamrolf
RecensieCijfers geven is niet mijn ding, wat geeft een cijfer nou immers weer...? Wil je een boek welke een 10 verdient, dan hoort mijns inziens dit boek zeker in die categorie thuis. Toch zullen er ook velen zijn die mijn mening niet delen... Het was voor mij weer een bijzonder boek, niet omdat mijn 'grote broer' het schreef, maar omdat ik er zoveel in herkende... Ik herkende mijn broer, zijn liefde voor de medemens, ik herkende mijn aardse vader in alles wat hij ons vertelde en voor leefde, maar boven alles herkende ik de liefde voor onze hemelse vader en alle beloftes die HIJ ons heeft gegeven... Dat maakt voor mij het boek waardevol, meer dan met een cijfer uit te drukken is. Dank Remmelt voor dit poëtisch geschreven boek, de stijl waar jij in uitblinkt. Dank voor het omschrijven van datgene waar wij in willen en mogen geloven, dank voor het beschrijven van een toekomst zo mooi en zo groot dat woorden tekort schieten!
NaamFrea Kroese
Rapportcijfer10
RecensieIk heb het boek in een adem uitgelezen en kon alleen maar huilen! Dank, voor uw liefde in dit boek! Frea Kroese
NaamCor van der Linden
Rapportcijfer9
RecensieDe omslag: met een sprekende, toch rustige afbeelding, gedrukt in een mooi passende tint en fijne, opliggende betiteling - zo ook de rug, achterzijde en (handige) flappen. Chapeau.      Het binnenwerk: in bruingrijze kleur gedrukt op prima houtvrij offsetromanpapier. In de layout is een duidelijke systematiek aanwezig: Naast de bedoelde onderscheiding  per deel, dragen de hoofdstuktitels prettig-ruimtelijk bij aan de leesbaarheid. Een best verrassende vondst, omdat ook de genoemde situatie/plaatsen èn tijdstippen daar hun plekje hebben.    Het lettertype is in zijn toepassing goed leesbaar. (Tip: probeer ook de Palatino Linotype eens).    De verklarende Woorden- en de Literatuurlijst dragen bij aan het meer professionele karakter van deze uitgave.   Chapeau Remmelt !   Tussen de vele responses die je ongetwijfeld heb gehad, zal de mijne zeker niet opvallen. Beoordeling van het geschrevene is eigenlijk voor ter zake deskundigen. Toch wil ik je zeggen, dat het verhaal mij steeds boeiender heeft beziggehouden. Het leest vlot, als je jezelf de, pakweg, eerste 20 pagina's hebt eigengemaakt. De spanning stijgt en 'k wil het boek eigenlijk niet terzijde leggen. En dat is voor mij heel wat. Zo: morgen komt er weer een dag!  De culturen, de materie met de vele wisselingen van plaatsen, momenten, je beleeft het gewoon. Je zit er middenin, echt. Dit boek boeit en ontroert een mens, de emoties worden voelbaar gedeeld.   Bedankt, Remmelt: ik vind dat dit je beste boek tot nu toe is  - en hoop dat velen het zullen lezen.
NaamFrea kroeze
Rapportcijfer10
RecensieZaterdag 8 oktober 2011 ontving ik Het kind en de engel uit Remmelts eigen handen en zondag 9 oktober 2011 had ik het uitgelezen. Ik lees in dit boek hoe groot Remmelt Mastenbroeks hart moet zijn voor mensen. Tegelijk proef je hoe groot Gods liefde voor mensen moet zijn. Hoewel de titel doet vermoeden dat Wahid  de hoofdpersoon is ervaar ik deze geschiedenis door de gevoelens van Rahim, mijnheer Grootvader, zoals Wahid hem noemt. Het is zijn proces wat ik intens heb doorleefd, zijn liefde, zijn zwakte, zijn geduld en zijn onvermogen, zijn verlangen en zijn vrede. Waar in “Peerke en zijn kameraden” (dat overeenkomsten vertoont met dit boek) de grootvader op de achtergrond blijft, wordt het karakter van Rahim in dit boek volledig uitgewerkt. Het schijnbaar eenvoudige leven van Rahim steekt prachtig af tegen het leven van Sarine, de  Nederlandse militair, die op haar manier worstelt met recht en onrecht. Ongelooflijk knap beschrijft Remmelt hoe haar leven verandert onder invloed van het contact met Rahim en Wahid en hoe enorm het effect is van het sterven van een medemilitair tijdens een van haar missies. In haar woede over de boetes die de politie hier uitdeelt, lees je de aardverschuiving in haar leven over dingen die er werkelijk toe doen. Met dit boek heeft Remmelt een statement gemaakt in de schrijverswereld. Hij heeft op een bijzondere manier cultuur, politiek, filosofie, zielzorg en  vertrouwen op God dicht bij het hart van de lezer gebracht. Voor mij verdient dit boek 5 sterren.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584