Try it out
Tussen twee werelden
Boek kaft: Tussen twee werelden
Prijs: € 17,95
ISBN: 978-90-6318-287-8
Pagina's: 269
Afmeting: 210x136x14 mm
Gewicht: 385
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar
De driejarige Daniel Tywyn heeft een bijzondere band met zijn moeder. Ze begrijpen elkaar zonder woorden en verstaan elkaar in een taal die door hun ogen spreekt.

Wanneer Daniels moeder sterft, besluit zijn vader niet lang daarna te emigreren naar Ierland, het geboorteland van zijn vrouw. Op dit eiland, waar de kleur groen meer dan duizend nuances kent, groeit Daniel op. Bijzondere ontmoetingen met een mysterieuze man worden onderdeel van zijn leven. Daniel gaat inzien dat er naast de zichtbare wereld ook een onzichtbare werkelijkheid bestaat.
Dan wordt Daniel datgene ontnomen wat hem het meest nabij staat: een klein meisje van nauwelijks een jaar oud.

Deze meeslepende roman laat zien dat het leven niet alleen een zoektocht hoeft te zijn, maar een ontdekkingsreis kan worden.
Geschreven in beeldende taal neemt deze nieuwe roman van Remmelt Mastebroek je mee naar onbekende en ongekende oorden.

Tussen twee werelden laat zien dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen horen, zien en voelen.
Tussen twee werelden is een prachtige, zelfstandig te lezen roman naast Elfenkind.
Recensies uit de krant
1-10-2008Uitdaging
1-11-2008Opwekking
12-11-2008Eigenwijz
1-12-2008NBD/Biblion
24-1-2009EO Visie
30-1-2009Echo
1-3-2009Frontaal
28-9-2009de Christenvrouw

Recensies van lezers
Naamrolf
Rapportcijfer8
RecensieWow, wat woorden kunnen vertellen, echt te gek... Hoewel het in mijn ogen niet het mooiste boek is dat deze schrijver heeft uitgebracht, moest ik het wel in 1 ruk uitlezen... Heerlijk, beeldend vertellen over een mensenleven, echt schitterend! Kortom, een aanrader!
NaamAnneke
Rapportcijfer9
RecensieDank je wel, voor het opnieuw schrijven van een heerlijk, prachtig boek. In één adem uit, maar ik ga het gelijk nog een keer lezen om zeker te weten dat ik niets heb gemist. Vooral hoe je de gedachten van Daniël beschrijft, het lijkt soms of ik mezelf zit te lezen. Gedachten, die je gedachten laat……… En ook de beeldende beschrijvingen van Wales en Ierland, de plekken die we net vorig jaar bezocht hebben! De herinneringen komen boven en blijven.
NaamJet
Rapportcijfer10
RecensieEen betere titel had de schrijver niet kunnen bedenken. Een, met veel gevoel, dichterlijk geschreven, prachtig, "pakkend" verhaal. De omgeving wordt zo duidelijk tot in details omschreven, waardoor je het gevoel krijgt daar zelf aanwezig te zijn. Hoewel ik al onder de indruk was van zijn vorige boeken, vind ik dit boek wel heel bijzonder en verrassend. Een schrijver met meer dan zomaar talent.
Naamjanneke
Rapportcijfer10
RecensieWat een prachtig boek is Tussen twee werelden. Het vertelt het verhaal van Daniel wiens leven zeker niet over rozen gaat. De beeldende manier van vertellen zorgt ervoor dat je het verhaal helemaal voor je ziet en betrokken raakt met Daniels leven. Wat een troost te weten dat, hoe diep de dalen ook kunnen zijn, er een uitkomst mag zijn. De manier waarop Daniel met Jezus leert wandelen, raakt me enorm. Het heeft me aangezet om over mijn eigen leven na te denken en een verlangen aangewakkerd om ook op die manier met Jezus te mogen wandelen.
NaamSaskia Schouten
Rapportcijfer9
RecensieAls Daniël drie jaar is, komt zijn moeder door een ongeluk om het leven. Hij mist haar vreselijk; hij had een goede band met haar en ze begrepen elkaar zonder woorden. Drie jaar later neemt zijn vader het besluit om van Wales naar Ierland te verhuizen, naar de geboortestreek van Daniëls moeder. Na een lange reis komen ze bij hun huis aan. Naast hen woont een groot gezin en Daniël sluit vriendschap met Sean, de buurjongen. Ondertussen wordt zijn leven gekenmerkt door ontmoetingen met een mysterieuze man. Als deze hem waarschuwt voor gevaar en Daniël daar op in gaat, bemerkt hij dat Sean de man niet heeft gezien. De vriendschap met Sean verwatert als Seans zusje, de éénjarige Irish, overlijdt. Daniël was erg aan haar gehecht en heeft er veel verdriet van. Hij kan niet begrijpen dat God –als Hij bestaat- zoiets toe kan laten. Hij krijgt een relatie met Rachel, maar het blijkt dat hij zijn vrijheid heel erg belangrijk vindt. Ook weigert hij in God te geloven. De relatie loopt stuk. Hij keert terug naar Wales en ontmoet Gwendelyn.. Daniël gaat van haar houden, maar ze blijkt een kwetsbaar hart te hebben. Voor hun trouwen overlijdt ze en Daniël begint een nieuw leven als onderwijzer. Hij keert terug naar Ierland, naar de plaats waar hij opgroeide. Dan ontmoet hij Rachel weer... Een boeiende roman met een diepe boodschap. De auteur weet te boeien met zijn poëtische schrijfstijl. Hij heeft oog voor detail. De diepe zielenroerselen van de hoofdpersoon worden treffend omschreven.
Naamelvira
Rapportcijfer10
RecensieTussen twee werelden, ik heb het met veel plezier en verrassing gelezen. Het is zo mooi vloeiend "gestyleerd" zonder dat er aan het verhaal afbreuk is gedaan. Het boek zit vol ontroerende momenten en heb ik het in een adem uitgelezen. De strijd die we eigenlijk allemaal wel herkennen om God ook in de gebrokenheid van dit leven te kunnen ontmoeten en Zijn hand te voelen ook als er diepe wonden zijn in je leven is echt de rode draad in dit boek. Wat ik zelf ook zo fijn vind is dat de auteur in tegenstelling met veel christelijke schrijvers niet met goedkope oplossingen komt. Ik vind Tussen twee werelden het beste boek van deze auteur tot nu toe geworden. Veel lezers kunnen zich identificeren met dit verhaal en troost en moed eruit putten. Dus gefeliciteerd met dit nieuwe boek waarvan ik hoop dat velen het zullen kopen.
NaamAnneke
Rapportcijfer9
RecensieDank je wel, voor het opnieuw schrijven van een heerlijk, prachtig boek. In één adem uit, maar ik ga het gelijk nog een keer lezen om zeker te weten dat ik niets heb gemist. Vooral hoe je de gedachten van Daniël beschrijft, het lijkt soms of ik mezelf zit te lezen. Gedachten, die je gedachten laat……… En ook de beeldende beschrijvingen van Wales en Ierland, de plekken die we net vorig jaar bezocht hebben! De herinneringen komen boven en blijven.
NaamDate Zuidema
Rapportcijfer10
RecensieDit is het eerste boek wat ik van Remmelt Mastebroek heb gelezen.Dit was meteen een aanrader.Heb het snel uitgelezen.Dit was ook een boek met inhoud.
NaamCornel
Rapportcijfer8
RecensieHeb zojuist het nieuw verschenen boek (in twee fasen) uitgelezen: Tussen twee werelden - ik vond het onverwacht spannend. Wat ook opvalt, is de duidelijke verschillen in cultuur die je beschrijft. Het kan niet anders dan dat een groot deel van het hart van de schrijver in Ierland 'leeft' : je moet de streek, de figuren, maar ook de romantiek haast zelf ervaren hebben (en nog?) De zorgvuldige weergave in de verhalen, de hoofdpersonen, de diepgang, de wijze waarop de belevenissen aan ons worden voorschotelt - het dòet je wat. Vooral het kort immens meelevende verhaal van de kleine Irish zal een traantje wegpikken bij menig lezer. Een der diepste episoden in dit boek. Ook een vondst zijn de tussengeschoven, gecursifeerde dagboek-pagina's. Ga zo door schrijver, we wisten het al : jij kunt het. En ... wij beleven ook deze verhalen intens mee ! Jijzelf èn de uitgever: proficiat met deze uitgave. Dit mòet een succes worden. (De titel geeft de inhoud bovendien goed weer).
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584