Heersers van de aarde
Boek kaft: Heersers van de aarde
Prijs: € 19,50
ISBN: 978-90-6318-270-0
Pagina's: 352
Afmeting: 210x135x33 mm
Gewicht: 490
   
 
 
 
 
Zending Dit boek is in herdruk

'Deze mannen leggen hun leven af opdat anderen niet hoeven te sterven. Ik kan niet langer ontkennen: deze nieuwe manier is beter. Kom laten we in Jezus Christus geloven. Ik zie nu in dat Hij onze hele wereld kan veranderen.'

In de afgelegen Snow Mountains van Irian Jaya leefden de Yali - kanibalen die zichzelf 'heersers van de aarde' noemden. Tegelijkertijd leefden ze in doodsangst en gebondenheid en dienden zij vrouwen hatende en kinderen verachtende goden. Buigend voor de kembu-geesten waren de Yali-mannen gehoorzaam tot het uiterste en brachten ze zelfs kinderen ter dood.

Toen zendeling Stan Dale zich waagde in het domein van deze stam, die nog in het stenen tijdperk leefde, sloeg hij een koers in die voor hem, zijn vrouw en zijn metgezellen al snel zou resulteren in een bloedige strijd met de complexe religie van de Yali, een strijd op leven en dood. Hij wist niet welke ijzingwekkende gevaren hem te wachten stonden, of welke prijs er betaald moest worden voordat de Yali uiteindelijk de liefde van hun Verlosser zouden leren kennen.

Recensies uit de krant
10-6-2006Zending nu
1-7-2006De Band
5-7-2006Uitdaging
25-8-2006Visie
15-9-2006Echo
7-10-2006Hertsel
1-12-2006Sleutel
30-3-2007De Wekker
5-5-2007De Civitate

Recensies van lezers
NaamKoen J. de Jager
Rapportcijfer8
RecensieAls het om zendingsverhalen uit Papua gaat kennen velen de namen van Ottow, Geissler, van Hasselt, Jens, Kamma, Kijne (om er maar een paar te noemen) nog wel. Veelal zending in de kust- en omliggende gebieden van Nieuw-Guinea. Veel minder bekend zijn de zendingsverhalen uit het binnenland van Nieuw-Guinea, zoals in dit geval bij de Yali’s. In een makkelijk leesbare stijl verteld de schrijver over de avonturen en de moeilijkheden van de Australische zendeling Stan Dale bij de verkondiging van het evangelie in de binnenlanden van Nieuw-Guinea. Als één van de drie kinderen uit het gezin Dale heeft de jonge Stanley het niet makkelijk. Een onverschillige vader die aan de drank is en een moeder die zich afsluit voor de werkelijkheid. Maar van het sulletje op school verandert hij in een doelbewuste volwassene met een missie. Bij het aanbreken van de tweede wereldoorlog verlaat hij tijdelijk de bijbelschool om vrijwillig dienst te nemen bij de commando’s. In 1944 is (in Nieuw-Guinea) ook voor hem de oorlog afgelopen en na een verdere opleiding in Sydney keert hij in 1947 als zendeling terug naar Nieuw-Guinea. Uiteindelijk zal het werk, dat hij met zo veel liefde deed, hem ook noodlottig worden . Hij wordt met collega Phil Masters, in 1968 vermoord. Wat er zich in die tussentijd heeft afgespeeld zult u zelf in dit fantastische boek moeten lezen. Veel zendingsverhalen gaan veelal over de moeilijkheden, die zendelingen bij hun werk ondervinden. De duidelijke meerwaarde van dit boek is, dat ook de zeden en vaak niet kinderachtige gewoonten van de stammen ruimschoots aan bod komen. Dat maakt de inhoud van het boek tot een compleet verhaal en een bijzonder genoegen om te lezen. En de minpunten van dit boek? Die zijn er niet echt. Ik bleef echter met één vraag zitten. In zijn nawoord constateert de auteur, dat communistische onruststokers jonge Dani’s aanmoedigen, om tegen het Indonesisch bewind in opstand te komen. Ik vraag mij af of hij hiermee de Organisasi Papua Merdeka (OPM) bedoelt en hen het onterechte etiket “communisten” opplakt. Ik heb er tenminste nog nooit iemand ontmoet, die zich als communist afficheerde.
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584