Try it out
Elfenkind
Boek kaft: Elfenkind
Prijs: € 15,90
ISBN: 978-90-6318-265-6
Pagina's: 286
Afmeting: 210x135x26 mm
Gewicht: 401
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar

Elfenkind is het ontroerende verhaal van Gwendelyn, een jonge vrouw die opgroeit in het oude Keltische Wales, een land vol legenden en verhalen.
Ze is op zoek naar iets wat haar leven kan vullen, naar iemand die haar van haar sombere karakter kan bevrijden.
Haar lange en moeizame reis leidt langs de vele religieuze plaatsen die haar land rijk is. Haar zoektocht lijkt tevergeefs totdat ze iemand ontmoet die haar de ogen opent.
Een schitterend verhaal met een diepe boodschap.

Recensies uit de krant
13-6-2005Evang. Boekh. De Vonk
13-6-2005Nederlandse Bibliotheek dienst
13-7-2005Boekensteun
23-9-2005Ronduit Insite
21-10-2005Frontaal
3-4-2006Hebbez

Recensies van lezers
NaamArnold van Windsum
Rapportcijfer10
RecensieWat een verschrikkelijk mooi boek. Het is in lange tijd niet voorgekomen dat ik zo'n machtig mooi verhaal heb gelezen. Heb het in één keer uitgelezen!!! Hopelijk verschijnen er nog meer boeken onder zijn naam.
NaamArie den Dulk
Rapportcijfer10
RecensieWat een heerlijk boek om in handen te hebben, alleen de voorkant al: prachtig! Je kunt goed merken dat er uitgebreide research is gedaan, het lijkt wel of ik zelf door Wales aan het reizen ben. Een genot om te lezen. Op naar de tweede druk!
Naamevelien zwaan
Rapportcijfer10
Recensieeen week nadat ik het boek gekregen heb zit ik hier achter de computer. Wat een schitterend verhaal met een mooie boodschap. Het kostte me elke keer moeite om het boek weg te leggen. Als je eenmaal begint te lezen kun je niet meer stoppen.
Naamrolf
Rapportcijfer10
RecensieHet zou haast saai worden, de vierde 10 in deze rij... Dan zou je toch gaan denken dat we het over een goed boek hebben... DENK DAT DUS MAAR NIET! Het is geen goed boek, het is een waanzinnig mooi boek. Slaap heb je niet nodig, gewoon doorlezen... Wegleggen, ho maar... Eten, niet doen, het boek boeit dusdanig dat je alles om je heen vergeet. Ik weet nu al waar ik op vakantie heen wil gaan... Wales; here we come!
NaamMirjam Bos
Rapportcijfer10
RecensieEcht een geweldig boek!!! Het boek beschrijft goed hoe een depressief persoon zich kan voelen en hoe die de wereld ziet. Door de beschrijvingen kon ik mij goed inleven en bleef ik maar doorlezen. Ik hoop dat er snel weer een nieuw boek komt!
NaamMarjolein
Rapportcijfer10
RecensieVan begin tot eind is het een zeer boeiend verhaal, geweldig verteld en heel mooi beschreven. Ik heb er een weekend over gedaan, en heb me het hele weekend gewaand in de omgeving van Wales. Zo mooi als alles uiteindelijk toch samenkomt en in elkaar valt! Goed gedaan, Remmelt!
Naammargreeth van veldhuijzen
Rapportcijfer8
RecensieDit is nou zo,n boek dat je heel moeilijk weg kunt leggen, meteen bij de proloog word je als het ware meegezogen het verhaal in.Je wilt gewoon weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Her verhaal raakt je. Van mij hadden er nog wel een paar hoofdstukken bij gemogen over Daniel, hoe hij zijn weg verder ging want in het begin blik je 30 jaar terug, daarmee ontstaat de indruk dat je een verhaal uitgesmeerd over die periode gaat lezen. Desalniettemin een absolute aanrader, het is inderdaad een boek met toegevoegde waarde Van deze schrijver wil ik nog wel meer lezen.
NaamMichiel Overeem
Rapportcijfer9
RecensieOok al is dit niet mijn genre, dit was echt een geweldig mooi boek. En zo herkenbaar... Dit is zo'n boek dat je gewoon niet weg kunt leggen.
NaamHenny Bos
Rapportcijfer10
RecensieEen prachtig boek waar erg veel uit te halen is. Een goede omschrijving van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Ook de personages worden goed neergezet. Je kunt je er een goede voorstelling van maken. De geloofszekerheid, maar ook de geloofstwijfel die ook menselijk is, worden realistisch beschreven. Het boek leest gemakkelijk en als je eenmaal begint, kun je eigenlijk niet stoppen. Jammer dat je het dan weer zo snel uit hebt. Ik zal het zeker iedereen aanraden om te lezen. Ik wacht nu al op het volgende boek.
Naammaria keulen
Rapportcijfer10
RecensieIk heb het boek uit! Prachtig!!! Dat een man zo’n diep-gevoelig boek kan schrijven. Het moet een bijzonder mens zijn, en ik ben blij dat ik van dit boek mocht genieten. Maria Keulen.
NaamGerco van der Galien
Rapportcijfer10
RecensieToen ik eerst die recenties las dat ze allemaal een tien gaven, vond ik dat toch een beetje overdreven. Maar toen ik het boek begon te lezen, werd ie steeds mooier en mooier. Helemaal op het laatst. Prachtig geschreven. Petra blijf je man motiveren voor het schrijven van vele mooie boeken in de toekomst. Remmelt Mastebroek je hebt het weer prachtig voor elkaar. Proficiat. Ook ik geef een dikke tien!
NaamHenny van Twillert
Rapportcijfer10
RecensieRemmelt het is echt een prachtig boek, schitterend hoe je de natuur beschrijft geweldig, ik waande mij tijdens het lezen in de omgeving. Prachtig verhaal ik denk dat ieder die het leest zich zelf wel in bepaalde emotie kan vinden. Ik vond het alleen jammer dat je op blz:91 teveel van Daniel vertelde, zodat ik al wist dat gwendelyn het niet zou over leven.
NaamJannie Koops
Rapportcijfer10
RecensieEen prachtig boek. Ik heb dit boek in 2 avonden gelezen en dan te weten dat ik helemaal geen lezer ben. De omgeving waar het zich afspeelt is zo goed en mooi omschreven dat ik zelf wel eens naar Wales zou willen gaan. Het is een heel mooi verhaal met een prachtige boodschap. Een ieder zou ervan moeten weten: Hoe moeilijk het leven ook kan zijn, lichamelijk of geestelijk, er is altijd Iemand die je wil helpen in die moeite. God kan ons levensvreugde geven als we ons hart maar voor Hem openstellen. Remmelt, bedankt en zodra er weer een boek van je uitkomt, ga ik het gelijk weer lezen. Ik wens jou en je vrouw Petra heel veel geluk toe tesamen met jullie kinderen.
NaamPatricia struyk
Rapportcijfer10
RecensieHet is een mooi en meeslepend boek van het begin tot het eind. Ik kon het niet laten om het boek in een keer uit te lezen. Conclusie: een goed opgebouwd verhaal met een triest en toch een mooi einde. Zeker een aanrader voor mensen die graag een goed boek willen lezen.
NaamMarienne Feijtel
Rapportcijfer10
RecensieWat een buitengewoon en ontroerend boek is Elfenkind. De natuur wordt schitterend beschreven, evenals de personen. Het is alsof je zelf bij het verhaal betrokken bent. Ik kon het verdriet, de pijn en de eenzaamheid van de beide Gwendelyn's voelen. De woorden uit Jesaja (Jes. 41:10) brachten bij mij tranen in mijn ogen. Ook de woorden uit een brief van Johannes (1 Joh. 4:18). Dit boek heeft me tot diep in mijn ziel geraakt. Ik denk dat God's boodschap in dit boek velen zal bereiken, als ook Zijn Liefde. Moge Zijn Licht in vele levens gaan schijnen zodat men er kracht uit kan gaan putten. Het is een boek waard om gelezen en om herlezen te worden.
Naamina bosscha
RecensieWat moet ik er nog aan toevoegen? Iemand schreef, dat de schrijver wel een bijzonder mens moet zijn. Toen dacht ik: "En dat is tie"!! Ik vind Elfenkind een heel ontroerend boek, wat verschrikkelijk knap in elkaar zit. Al die elementen, die steeds terugkeren, maken het tot een fascinerend geheel. En wat ik ook zo bijzonder vind is , dat het trieste eind helemaal niet triest is.Het is zo mooi beschreven, dat je er niet verdrietig van wordt, maar eerder stil. Het is een boek, dat veel respect afdwingt.
Naambianca
Rapportcijfer10
Recensieja Remmeld, geweldig mooi boek. De tranen liepen over mn wangen bij de laatste hoofdstukken. Zo goed geschreven, het leek wel of ik er bij was geweest. Goede opzet van het verhaal. Ik hoop dat er nog meer gaat komen!
NaamJoël Barendregt
Rapportcijfer6
RecensieDankzij de geweldige reacties op deze site heb ik dit boek gekocht en gelezen... Het begin van het boek is een treurige gebeurtenis en er wordt in het begin van het boek dan ook verteld dat je hier even doorheen moet lezen.. Ik verwachte dan ook een geweldig en emotioneel einde en hoewel dit bij de andere lezers blijkbaar wel is gelukt vond ik het tegenvallen.. Het boek leest wel heel lekker weg dus hiervoor mijn complimenten aan de auteur..
NaamAnnette
Rapportcijfer5
RecensieOndanks alle goede reacties op dit boek, vond ik het een slecht boek. Ik vond het eigenlijk een slap aftreksel van het boek: "de geur van seringen" van Nicolas Sparks. (wat overigens een ontzettend mooi boek is, een aanrader) Waarom ik het een slecht boek vond: de kleine dingetjes zoals: het kettingkje van Gwen die plotseling op het eind van het boek afvalt (toevallig?), een juffrouw die niet helemaal realistisch overkomt, het feit dat Gwen een wildvreemde vrouw ineens "mam" noemt... maar het slechts vond ik nog wel dat ik mij niet kon plaatsen in de tijd waarin het boek geschreven is. Voorbeeld: het is 1955, maar de moeder van Gwen studeerd (dat kan nog), maar als ze dan ook een one-night-stand heeft, dat ging er bij mij niet echt in.
Naamwanda Jansen
Rapportcijfer10
RecensieIk heb het boek in een ruk uitgelezen. Hoewel ik de boodschap begrijp, heb ik toch erg moeten huilen. Ik vond het een prachtig boek. Dank jullie wel hiervoor. Laten jullie het me weten als er weer een nieuw boek van deze schrijver uitkomt?
NaamMonique Visser
Rapportcijfer9
RecensieWat een fantastisch boek is Elfenkind. Wat heeft het ook een mooie boodschap. Ik haalde die boodschap er zo uit. Helaas loopt het verhaal niet zo af als mensen zouden willen. Maar als je de epiloog dan leest, maakt dat zeker weer alles goed, en weet je dat het gewoon goed is. Mijn complimenten voor deze uitgave. Ik hoop dat er nog vele boeken als deze zullen volgen. Vriendelijke groet, Monique Visser
NaamYouandi
RecensieHoi Remmelt, weet je nog dat je aan me vroeg ofdat ik van lezen hield? Nee, zei ik toen maar jouw boek ga ik nu toch echt bestellen en een keer lezen want ik ben heel erg benieuwd naar het verhaal. Veel liefs van Youandi
NaamMeander
Rapportcijfer2
RecensieIk vond het een draak van een boek. Kinderlijk geschreven, oppervlakkig, saai, voorspelbaar en het heeft me geen moment geraakt. De verschillende gezichtspunten en posities van waaruit geschreven werd hebben geen duidelijke functie en zijn erg verwarrend. Ik vond het boek melodramatisch.
Naamhanna vandewalle
Rapportcijfer8
Recensieheel mooie en pakkend boek over wat er allemaal in het leven gebeurd.Ook toont het boek aan ook al slaat het allemaal tegen je moet blijven doorgaan.En blij zijn dat je verder mag leven.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584