Het zwerversevangelie
Navigator uitgave
Boek kaft: Het zwerversevangelie
Prijs: € 17,95
ISBN: 978-90-76596-42-6
Pagina's: 224
Afmeting: 205x135x14 mm
Gewicht: 316
   
 
 
 
 
Geloofsopbouw Dit boek is leverbaar
Dit boek - oorspronkelijk onder de titel ‘The Ragamuffin Gospel’ - is niet geschreven voor christenen, die ‘voortdurend op de bergtop’ leven en niet weten wat het is om door een dal te gaan. Ook niet voor christenen, die het allemaal zo ‘goed voor elkaar’ hebben en gaandeweg genoegzaam aan het worden zijn.'Het zwerversevangelie' is geschreven voor mensen met rafels aan hun leven. Voor wie modder aan zijn kleren heeft, voor wie zich verwaarloosd voelt, voor wie zich opgebrand voelt.

Voor slimme mensen die weten dat ze dom zijn en voor eerlijke christenen die toegeven dat ze niet deugen. Voor de anawim uit de Hebreewse bijbel, de armen van geest, die zich soms niet meer kunnen voorstellen, dat God nog van hen houdt.


De schrijver Brennan Manning schrijft in zijn woord vooraf: ‘Het zwerversevangelie is een boek dat ik schreef voor mezelf en voor ieder ander die vermoeid en ontmoedigd is geraakt op de Weg’.


Ragamuffin: letterlijk vertaald ‘schooier in lompen’. In Amerika is deze uitdrukking een heel eigen leven gaan leiden. Dit als reactie op de uitgave van het boek dat daar in 1990 voor het eerst verscheen en vele herdrukken beleefde. Onder meer kwam er een Ragamuffin Band en verscheen er een gebedenboek Ragamuffin Prayers.We zijn blij de Nederlandse vertaling op de markt te kunnen brengen! Zodat ook hier duizenden Nederlandse en Belgische ‘ragamuffins’ zich te goed kunnen doen aan dit boek, dat ons leert wat genade is.Over de auteur:
Brennan Manning heeft gestudeerd aan diverse universiteiten en hogescholen in de V.S. (filosofie, Latijn, journalistiek). Als Franciscaner priester gaf hij onderricht aan studenten als leraar theologie en was werkzaam aan diverse hogescholen en universiteiten als liturgisch medewerker en directeur. Hij heeft gevochten in Korea en werkte in Europa en de V.S. onder de armen. Na een moeilijke periode in zijn persoonlijk leven trad hij uit bij de Franciscanen. Op dit moment is hij auteur, spreker en geeft hij leiding aan stilte-conferenties.


Van Brennan Manning verschenen ook: Kind aan huis en Onder de indruk van Jezus
Recensies uit de krant
21-1-2009NBD/Biblion

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584