Het hoort er allemaal bij
Gewone kinderen opvoeden Navigator uitgave
Boek kaft: Het hoort er allemaal bij
Prijs: € 9,99
ISBN: 978-90-70656-50-8
Pagina's: 104
Afmeting: 210x135x6 mm
Gewicht: 150
   
 
 
 
 
Opvoeding Dit boek is leverbaar

Liegen, verlegenheid, angst, pesten, slaapproblemen...

De twintig belangrijkste opvoedingsvragen over kinderen in de basisschoolleeftijd.

Tineke (8) jokt elke dag wel een paar keer. Fred (11) wil een televisie op zijn kamer. Daniel (7) heeft een nieuw, maar 'akelig' vriendje. Job (8) is ontzettend druk en lawaaierig. Marianne (8) weigert heel veel dingen te eten. Samantha (8) wil per se een huisdier hebben. Peter (7) durft ineens niet meer alleen naar boven. Vincent (12) heeft wel een heel erg ruim geweten...

Kinderen in de basisschoolleeftijd maken heel veel ontwikkelingen door. Hun beleving, inzicht en denkvermogen veranderen drastisch, maar zijn nog niet volgroeid.

Liedeke Harting-Dondorp, orthopedagoge en moeder van drie dochters, beschrijft aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden een aantal van de ontwikkelingsfasen die kinderen doorlopen en het daarbij behorende denken en handelen. Ze geeft praktische adviezen hoe je als ouders kunt omgaan met de dagelijkse, maar soms lastige opvoedingsvraagstukken en betrekt daarbij vaak bijbelse voorbeelden.

In elk van de twintig hoofdstukken wordt een thema behandeld. Aan het eind van elk hoofdstuk staan praktische vragen waarmee ouders zelf aan de slag kunnen.
Alice Jansen, illustratrice en moeder van zes kinderen, illustreerde elk onderwerp op de haar bekende en unieke wijze.

Recensies uit de krant
21-1-2009NBD/Biblion

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584