Try it out
Lijnen naar de eindtijd
Boek kaft: Lijnen naar de eindtijd
Prijs: € 16,95
ISBN: 978-90-6318-261-8
Pagina's: 250
Afmeting: 210x140x23 mm
Gewicht: 375
   
 
 
 
 
Exegese Dit boek is leverbaar


"Lijnen naar de Eindtijd" vertelt het verhaal van de recente historie van
de landen van het Midden Oosten en de directe omgeving. Vanuit deze
gebeurtenissen worden lijnen getrokken naar hetgeen de bijbelse profeten
voor de toekomst voorspellen. De lijnen in de geschiedenis van Israël en
zijn buren, Rusland en het Romeinse wereldrijk worden doorgetrokken naar
de eindtijd.Dit boek tracht meer diepgaand dan andere boeken over dit onderwerp de
actuele gebeurtenissen en conflicten in dit gebied te schetsen hierbij
gebruik makend van duidelijke kaarten. Voor geïnteresseerden in de huidige
aanloopfase naar eindtijd is dit boek een standaard naslagwerk.Dr Piet Borst, in het dagelijkse leven actuaris, houdt zich al jarenlang
bezig met de ontwikkelingen in de wereld en in het bijzonder het Midden
Oosten, om deze te kunnen plaatsen in een bijbels licht.

Recensies uit de krant
1-6-2004Uitdaging

Recensies van lezers
NaamJ.W. Schoenmaker
Rapportcijfer10
RecensieHet is me al enige tijd bekend, dat onze Here Jezus Christus op dertigjarige leeftijd Zijn openbare leven begon, maar dat dat niet in het jaar dertig plaatsvond, vanwege een fout, die in de jaartelling was ingeslopen. In feite vond het begin van Zijn openbare leven minimaal 4 jaar eerder plaats, mogelijk zelfs iets langer. Zijn sterven en opstanding vond voorts plaats in een jaar, waarin het Pascha op woensdag viel. Op een grote jaarlijkse sabbat. Zodat de vrouw op donderdag de specerijen konden kopen en bereiden, zonder met het sabbatsgebod in conflict te komen. En dat beperkt de mogelijkheden van de keuze van het jaar, waarin de Here Jezus Christus voor onze zonden aan het kruis stierf aanzienlijk. De ster van Bethlehem is waarschijnlijk de zeer zeldzaam voorkomende, drievoudige samenstand van de reuzenplaneten Jupiter en Saturnus geweest. Die vond plaats, ongeveer 7 jaar voor het jaar 33. Ik heb nagezocht of er rond dat jaar een samenstand van die beide reuzenplaneten is geweest, die slechts eenmaal in de paarhonderd jaar plaatsvindt en dat bleek inderdaad in het jaar 26 te zijn. Wat ik niet wist, was dat er ook een acceptabele visie was met betrekking tot de berekening van de tijd vanaf het jaar 458 voor Christus, die precies op het jaar 26 ná Christus uitkomt! Het is altijd weer een geweldig gevoel, als je merkt, dat Gods profetie zo precies uitkomt! Mijn felicitaties met de uitgifte van dit boek, dat ons enige ruimte laat om ook zelf daarin te onderzoeken!
NaamJ.W. Schoenmaker
Rapportcijfer10
RecensieSorry, ik schreef over 7 jaar voor het jaar 33, maar dat moest zijn 7 jaar voor de gangbare jaartelling, zodat 33 jaar later, in het jaar 26 de Here Jezus Christus aan het kruis stierf.
NaamGert-Jan Slob
Rapportcijfer10
RecensieBoek uit 2004, maar is momenteel interessant (september 2014) om weer eens te lezen. Met name in het licht van de huidige wapensteun aan de Koerden en de visie van de auteur zoals verwoord op blz. 234 in het boek.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584