Try it out
Altijd lief
Boek kaft: Altijd lief
Prijs: € 8,90
ISBN: 978-90-6318-243-4
Pagina's: 96
Afmeting: 200x125x10mm
   
 
 
 
 
Pastoraat Dit boek is uitverkocht


Manuel is een bijzonder jongetje. Een bijzonder jongetje met een eigen idee over de betekenis van woorden, over hoe mensen zich moeten gedragen en wat er zo op de dag allemaal gaat gebeuren. Die eigen ideeën zijn vaak verrassend, aandoenlijk, geestig en origineel. Als u deze verhalen van zijn
moeder over hem leest, schiet u dan ook regelmatig in de lach, wordt u verrast of geraakt. Door zijn oprechte eerlijkheid is hij een ontwapenend kind. Een heel bijzonder kind. Alle kinderen zijn bijzonder voor de mensen die hen opvoeden, bij hen wonen, van hen houden. Maar bij Manuel is dat anders. Hij is een uitzonderlijk bijzonder jongetje, met ideeën die zijn
geboren uit bittere noodzaak. Die eigen ideeën zijn de inhoud van zijn overlevingspakket in deze voor hem onbegrijpelijke wereld. Manuel is autistisch.De moeder van Manuel heeft in dit boek op een ontroerende manier beschreven hoe zijn leven eruit ziet. Ook weet ze heel helder te beschrijven wat het is om een ouder van een autistisch kind te zijn en hoeveel energie er gaat zitten in het leefbaar maken van de wereld van dit kind. Ik ken Manuel en zijn ouders al langere tijd en weet dat hun inzet heel groot is. Bij veel
ouders van kinderen met autisme is dit het geval. De verhalen van de moeder van Manuel geven dit op een heel treffende wijze weer.

Recensies uit de krant
1-4-2004De Korenaar
19-5-2004Stichting Nederlandse Bibliotheekdienst
1-6-2004Charisma
1-6-2004Reveill
5-2-2005De Christenvrouw
2-5-2005Verpleegkunde Nieuws
2-5-2005Bibliotheek-evang.gem.Beverwijk
2-5-2005Echo
2-5-2005Groei

Recensies van lezers
Naamcarmen
Rapportcijfer10
Recensielieve tante rianne! ik wil ff zeggen dat het een heel mooi boek is en ik geef een 10! een kus van carmen
Naamalexandra
Rapportcijfer10
Recensievet mooi!
Naaminge en dolf
Rapportcijfer10
RecensieLieve Rianne, We zijn nog altijd onder de indruk van je schrijfkwaliteiten. Succes met de verkoop van je boek en veel plezier met het schrijven van je volgende boek(en)!!! Dolf en Inge
Naamiemand
Rapportcijfer10
Recensiehoi rianne leuk en mooi boek knap gedaan
Naamcarolien
Rapportcijfer10
RecensieHoi rianne. Wat indrukwekkend allemaal. Ik hoorde van de week pas op koor dat je dit boekje had geschreven. Heel veel succes met je 2e boekje. Liefs van carolien van der starre (laag mid)
Naamwillemien
Rapportcijfer9
RecensieHi Rianne Zoals je al weet vind ik het een prachtig boek. Als ik het lees, zie ik het voor mijn ogen gebeuren. Succes met het schrijven van je volgende boek (-en). Liefs, Willemien
NaamIngrid
Rapportcijfer10
RecensieLieve Rianne, Van harte met je boek. Heel veel succes en hopelijk wordt het een beststeller in Nederland. Liefs Ingrid, Adri, Jonicka en Daniek.
NaamFrank
Rapportcijfer10
RecensieZeer goed boek! ik vond het zowel grappig als ontroerend tegelijk. Ik heb zelf een lichte vorm van autisme (Asperger) en sommige dingen waren erg herkenbaar. Veel succes met het boek!
Naammonique
Rapportcijfer10
RecensieMet bewondering heb ik bovenstaande verhaal gelezen. Prachtig zoals je je belevenissen met Manuel hebt verwoord. Ik ga graag de rest van het boek lezen!
Naamtante Rina
Rapportcijfer10
Recensiegeweldig Rianne, sterkte en liefs van Henk en Rina uit Kamerik
NaamCaroline Balkenende
Rapportcijfer10
RecensieHoi Rianne, Met veel bewondering je boek gelezen. Wat een liefde voor Manuel gaat daarvan uit. Je bent een kanjer! tot donderdag.
NaamGerco & Simone
Rapportcijfer10
RecensieWe zijn zoooooooo trots!!! Geweldig dat je op deze manier aan iedereen duidelijk kunt maken hoe het leven voor Manuel is en hoeveel tijd en energie er van jou af dient te komen. Misschien nu dan een klein beetje de waardering die je al zo lang verdient!? Voor iedereen die nog twijfelt of het boekje de moeite waard is... niet doen, gewoon kopen... je leest het in één adem uit!!! Tot vanmiddag als we ons exemplaar (en die voor onze vrienden - perfecte aanrader als kado) op komen halen! Dikke kus van ons...
NaamEls Top
Rapportcijfer9
RecensieEen aangrijpend boek,zo uit gevoel en liefde geschreven. Rianne, ik vind je een KANJER. En voor Manuël blijft een warme plaats in mijn hart.
NaamConny
Rapportcijfer10
RecensieLieve Rianne, Met tranen in mijn ogen lees ik je eerste hoofdstuk, wat ontzettend herkenbaar. Ga zeker de rest ook lezen!!! Je weet dat ook wij een tevroeg geboren kindje heb gekregen. Ik ben lid van de vereniging van ouders van couveuse kinderen en ga daar zo gelijk een mailtje naar toe doen om jouw boek te promoten. Weet nu al dat zij het ook een goed en herkenbaar boek zullen vinden. Zet hem op je bent een kanjer en Manuel ook! Liefs Conny (en ook de groetjes van Tom en Björn)
Naamalie
Rapportcijfer10
Recensielieve Rianne WAT EEN BOEK ; ontroerend, herkenbaar ,en zo vol liefde over dat moeilijke wereldje van manuel, dank je wel Rianne en Manuel voor dit pracht geschenk. En ik weet zeker ergens diep in dat koppie weet manuel voor mijn mamma ben ik altijd lief ook al kan hij dat onmogelijk laten zien of verwoorden, hij weet het. ik hou van jullie.
NaamElly
Rapportcijfer10
RecensieLieve Rianne en Manuel. Wat een prachtig geschreven boek Rianne. Gefeliciteerd. Heel veel liefs voor jullie allebei.
NaamIna Burger
Rapportcijfer10
RecensieIn een dag heb ik je boekje uitgelezen Rianne. Tussen mijn werk door moest ik het steeds weer pakken en erin lezen ,het heeft me erg aangegrepen. Er was veel herkenning omdat ik er zelf ook een deel van meemaak in mijn eigen leven . Dit boekje zal veel gaan betekenen voor heel veel mensen. Ik ga het doorgeven aan ouderverening dit koningskind.Bedankt Rianne!
Naamtante Rina en ome Henk
Rapportcijfer10
Recensiedat is in één adem uitgelezen Rianne, door allebei. Wat treffend en bewogen geschreven. je weet dat ik ook over Bob een scriptie geschreven heb, maar dat is niks vergeleken met jou werk heb het ook aan een begeleidster vsn een tehuis , die met deze kinderen werkt laten lezen. haar reactie was, duidelijk door een moederhart geschreven, met heel veel geduld en liefde helaas kan ik dat nog niet zo, veel minder geduld en veel strakkere lijn. nu ligt het bij de volgende en zondag krijgt Marije het mee. ik zal vragen of zij er wat kan verkopen, oké veel liefs, heel veel sterkte, geniet van Turkie" en HOUD VOL, het is en blijft jouw kind, je leven lang. kus kus , tante Rina
NaamKaren
Rapportcijfer10
RecensieHai Rianne, mijn moeder (jouw tante Janneke) heeft mij het boek gegeven en ik ben er direct in begonnen. Nu ik het uit heb moet ik zeggen dat je een geweldig stukje van het leven als moeder van zo'n bijzondere zoon hebt neergezet. Jouw verhaal en dat van Manuel is ontroerend, aangrijpend, verduidelijkend en echt. Maar soms ook grappig, logisch en confronterend. Ik denk, weet dat er veel mensen zullen zijn die uit dit verhaal herkenning en steun halen. Ik wens je veel succes met je tweede boek en kijk er erg naar uit. Groetjes Karen.
Naamheleen navis
Rapportcijfer8
Recensieik moest het boek voor school lezen en als ik heel eerlijk ben leek het me eerst niks maar toen met het boek begon was het geweldig! ik heb een goed cijfer voor mijn boekverslag gekregen. nog bedankt!
NaamBix Döhne - Cost BUdde
Rapportcijfer10
RecensieNet je boek in één adem uitgelezen. Geweldig leuk beschreven en ook heel herkenbaar. De manier waarop jij het op papier hebt gezet is zo treffend! Zelf hebben wij ook een autistische zoon, die inmiddels al 26 is. Ook wij hebben er op een gegeven moment voor moeten kiezen om de verzorging uit handen te geven en dat was heel erg zwaar. Gelukkig is hij heel goed terecht gekomen. Sinds een maand woont hij nu helemaal zelfstandig. Nou ja, één keer per week komt er iemand vanuit zijn vorige woonvorm kijken hoe het gaat. Ik ben apetrots dat hij zo ver is gekomen. Hij rijdt zelfs auto! Dat is zijn hele leven zijn droom geweest. Dat hij die droom heeft kunnen realiseren is natuurlijk fantastisch. Ik hoop dat ook voor Manuel en jou, jullie dromen uitkomen. Veel geluk voor de toekomst en laat niet de hoop varen, want soms kom je veel verder dan dat je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Bix.
Naaminge jans
Rapportcijfer10
Recensiehoi rianne! ik ben een student van de pabo in nijmegen, en ben op dit moment aan het afstuderen. Ik ben erg geinteresseerd in PDD-NOS en wilde hier meer over weten, en zo ben ik op McDD gekomen. Ik had hier voorheen nog nooit van gehoord, en kon me er weinig bij voorstellen. Omdat dit onderwerp echt mijn belangstelling trok, vooral ook omdat er nog vrij weinig van bekend is, was ik heel erg enthousiast toen ik hoorde dat je hier een boek over geschreven hebt... Werkelijk het heeft me aangegrepen!! wat een fantastisch boek.. ik kon het me helemaal voorstellen zoals je alles beschrijft.. Echt, ga zo door, ik weet zeker dat je heel veel mensen hier mee helpt, mensen die geinteresseerd zijn in het onderwerp, maar ook mensen die zelf een kind met deze stoornis hebben! Voor mij zelf heeft het ook heel erg veel nut gehad en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt!!! GA ZO DOOR!!! groeten inge jans
NaamSandra
Rapportcijfer10
RecensieHallo Rianne, ik loop stage bij sterk gedragsgestoorde licht verstandelijk gehandicapten en voor mijn afstudeeropdracht maak ik een pictogrammenbord voor een autistische cliënt. In mijn onderzoek, die moest voldoen aan 4 bronnen, heb ik uw boek gelezen. U geeft een duidelijk beeld over het leven van een autist en dat van de ouders. Uit de verhalen die u beschreef heb ik erg veel gehad, niet alleen voor mijn afstudeeropdracht maar ook in de begeleiding en omgang met een autist. U mag trots zijn op hetgeen wat u bereikt heeft; u heeft een verhelderend, ontroerend en leerzaam boek uitgebracht. Niet alleen ik maar ook andere mensen zullen hier veel baat bij hebben. Echt onwijs goed beschreven! Geniet van het leven! Groet Sandra
Naamsaskia
Rapportcijfer10
Recensiehey rianne ik kan niet anders zeggen dan aangrijpend. ik had hem in een keer uit gelezen. groeten saskia
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584