De vloek van Abel Frye
Boek kaft: De vloek van Abel Frye
Prijs: € 16,99
ISBN: 978-90-6318-248-9
Pagina's: 254
Afmeting: 230x150x23 mm
Gewicht: 440
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar


Je hoeft niet te proberen hen te herkennen… want zij zijn degenen die je niet kunt vinden. Ze werken undercover. Knipper met je ogen en ze zijn verdwenen. Ze kunnen overal zijn, het kan iedereen zijn… misschien zelfs de persoon waar je nu naast loopt.Zij vormen het Veritasteam - maar er zijn maar weinig mensen die weten wie ze werkelijk zijn. Elijah en Elisha, een tweeling in de tienerleeftijd, werken samen met hun ouders in het geheim voor de president van de Verenigde Staten. Ze onderzoeken bizarre mysteries, misdaden en ongewone gebeurtenissen. Ze proberen niet alleen te ontdekken wat er gebeurd is, maar ook waarom – de veritas (Latijns voor waarheid) achter de veelbewogen nieuwsonderwerpen van vandaag.HUN NIEUWE OPDRACHT:DE VLOEK VAN ABEL FRYEIn Baker, Washington, liggen drie sportieve, populaire tieners in een vreemd soort coma, ze hebben geen controle meer over hun spieren, lijden aan ernstige achtervolgingswaanzin en hallucinaties. Men fluistert dat zij het slachtoffer zijn geworden van Abel Frye, een geest die zich verbergt in de middelbare school van Baker sinds één van de leerlingen zichzelf daar in de jaren dertig heeft opgehangen. De vloek van Abel Frye breidt zich steeds verder uit en de leerlingen beginnen bang te worden.Het Veritasteam wordt naar Washington gestuurd om een verklaring te zoeken voor de verschijning van een spookachtige figuur met een lichtgevende havik op zijn schouder. Is dit de geest van Abel Frye, een duistere engel… of iets anders? En wie is verantwoordelijk voor het bizarre symbool dat telkens in de kluisjes van de slachtoffers is ingekrast?Eén ding is zeker… ze moeten de waarheid snel zien te achterhalen, of Abel Frye en zijn kruiperige handlangers zullen ervoor zorgen dat deze opdracht van het Veritasteam de laatste is.Dit boek is verfilmd en is verkijgbaar op video en DVD in de boekhandel

Recensies uit de krant
9-1-2003Herstel
1-8-2003De boekensteun
7-8-2003Stichting Nederlandse Bibliotheek dienst
1-10-2003Hebbez
1-10-2003Ronduit Insite
1-11-2003Cruciaal
1-9-2004Reveil

Recensies van lezers
NaamTheo Hofstede
Rapportcijfer6
RecensiePeretti kan schrijven; dat wisten we al. Leuk idee, goed uitgewerkt etc. Jammer is dat je wel heel weinig moeite hoeft te doen om de moraal op te pikken. Dat komt misschien omdat het geen kinderboek is en ook niet echt een volwassen roman. Zowel kinderboeken als uitgewerkte romans doet hij wat mij betreft beter. Een leuk boek dus; maar niet meer dan dat.
NaamArnold Wensing
Rapportcijfer9
RecensieIk vond dit boek een enorme eye-opener. Nu eens geen engelen, demonen, draken of profeten, maar de intense impact van treiterij op schoolkinderen. Peretti is overduidelijk geinspireerd door de wantoestanden op enkele Amerikaanse scholen, maar je ziet ook elementen uit de verwonde geest. Uit zijn eigen leven dus. Als treiteraar heb ik ontdekt dat ik voornamelijk treiterde omdat ik getreiterd werd. Pesters zijn dus vaak zelf slachtoffer van getreiter en een van de manieren om daarmee om te gaan is weer iemand anders treiteren. Nu ben ik leraar en dankzij dit formidabele verhaal herken ik dus het slachtoffer in de treiteraar en kan ik me concentreren op achterliggende problemen bij mijn leerlingen. Kopen dus! Complimenten voor de omslag. Ik schrok me lam toen ik 's nachts mijn dochter ging troosten en mijn hele slaapkamer in een groene nevel gehuld was.
NaamSarah Mulders
Rapportcijfer7
RecensieEr zit een goede en opvallende climax in het verhaal. Het begint mysterieus en eng. Steeds meer dingen komen boven water en uiteindelijk blijkt de hel te zijn begonnen door één klein spinnetje. Peretti heeft het weer voor elkaar gekregen bij mij. Ik lag 's nachts het boek te lezen en kon het niet helpen dat daarna bij elk klein geluidje de rillingen over mijn rug liepen en ik de lamp weer aan moest doen, zoekend naar de geest Abel Frye. Ik vond het minder dat het een typisch Amerikaans verhaal is. Al lezend in het boek, lijkt het alsof ik in een film zit. Een Amerikaans rampenfilm dat toch altijd weer goed eindigt. Leuk om te lezen, maar niet erg veel diepgang ondanks het aspect pesten dat goed naar voren kwam.
NaamRuth
Rapportcijfer8
RecensieEen heerlijk boek! Dit is het eerste boek dat ik na mijn HAVO diploma te hebben gehaald uit heb gelezen. Doordat ik verplicht boeken moest lezen die ik niks aan vond ben ik na de HAVO gestopt met lezen, maar dit boek heb ik in 1 adem uitgelezen. Een heel duidelijk boek met een goede boodschap, ik kan niet wachten op het volgende deel!
Naammariska
Rapportcijfer8
Recensieeen hele andere insteek, in vergelijking met zijn volwassen boeken. lijkt wel wat op de cooper kids, toch een beetje dat idee, maar ik vind het wel een goed verhaal. het pesten op school is zeer zeker werkelijkheid, helaas. goed boek, ik zou zeer zeker de volgende ook kopen
Naamtom
Rapportcijfer10
Recensieveeeeeeeeet leuk
NaamAnneke Schaap
Rapportcijfer9
RecensieDit boek is een heel erg goed geschreven. Maakt ook duidelijk wat er van pesten kan komen, wat heel erg goed is verwerkt. Ik vindt ook de boodschap wel heel duidelijk in dit boek maar ook het geloof wordt heel goed uitgewerkt. Ik heb dit boek twee keer achter elkaar gelezen beide keren verveelde het boek niet. Het begint gelijk stevig, niet saai, begin je er in dan moet het uit, vooral bij de laatste hoofdstukken lopen de kriebels over je rug maar dit boek is zo vreselijk spannend als ik nu naar de bibliotheek zou gaan zou ik het boek direct meenemen. Ook de voorkant ziet er heel mooi uit samen met de lay out van de binnenkant. Al met al is dit boek een aanrader die je echt gelezen moet hebben, en ik denk dat het vervolg van 'het veritas project' boeken net zo goed zal zijn als dit boek.
NaamRuth
Rapportcijfer8
RecensieGoed boek!!! Erg leuk om te lezen, alhoewel ik personelijk de film veel beter en interesanter vind dan het boek. Wel is het, zoals alle boeken van Frank Peretti heel erg orgineel en als je van dit soort boeken houd moet je het zeker lezen.
NaamAnnette
Rapportcijfer9
RecensieEen super boek!!! Knap om zo'n boek te schrijven!!! Ga zo door!!!
Naamon the mike
Rapportcijfer10
Recensiedit boek is zo vet
NaamGertine
Rapportcijfer8
RecensieGaaf boek. Echt spannend, verrassende ontknoping (hoewel je het al aan had voelen komen), verfrissende kijk op de zaken. Maar toch... die tweeling vind ik té perfect. Zulke mensen bestaan volgens mij niet in het echt.
NaamIlja
Rapportcijfer10
RecensieEcht veeeeeeeeet boek!! Ik zou zeker aanraden om dat boek een keer te lezen.... :-D
NaamgOthQueen
Rapportcijfer10
RecensieDit boek is echt heel mooi, de film trouwens oowk,, maar best eng,, het is niet echt voorspellend wat er gebeurd en dat vind ik heel leuk! Voor IEDEREEN aan te raden. XxxxX gOthQueen
Naamjoey
Rapportcijfer10
RecensieDe film is helemaal perfect. Hij is erg eng:P. En die Theo Hofstede kan er gewoon niet tegen. De film is te eng voor hem
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584