Try it out
Dov
Boek kaft: Dov
Prijs: € 13,50
ISBN: 978-90-6318-193-2
Pagina's: 250
Afmeting: 200x125x24 mm
Gewicht: 311
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar

Dov Bergman, een eenenveertigjarige joodse man, leidt na z'n scheiding een teruggetrokken leven.
Geobsedeerd door het verleden en het voortdurend dreigend noodlot, berust hij in het feit dat zijn kansen op geluk zijn verkeken. Het enige wat hem nog voor ogen staat is de resterende dagen van zijn leven zo onbeschadigd mogelijk door te komen.
Wanneer hij echter gedurende een week geconfronteerd wordt met een aantal onvoorziene gebeurtenissen waarop hij geen invloed kan uitoefenen, dreigt hij zijn greep op de realiteit te verliezen.
Langzaam maar zeker komt hij tot het besef dat hij hard en onverschillig is geworden en dat hij zichzelf in z'n eigen waanbeelden heeft opgesloten.
Om aan de dan ontstane crisis, waaruit hij niet meer lijkt te kunnen ontsnappen, een einde te maken, kan hij nog maar één ding doen.

Recensies uit de krant
6-1-2001Stichting Nederlandse bibliotheek dienst
11-1-2001Boekbespreking

Recensies van lezers
NaamRita Mepschen
Rapportcijfer10
RecensieHet verhaal van Dov Bergman is het verhaal van een na-oorlogs oorlogsslachtoffer, over een alles bepalende jeugd vol negatieve doctrines door onverwerkte oorlogstrauma's van zijn ouders die beiden de werkelijkheid en realiteit van het dagelijks bestaan ontvluchten. De vader verlaat het gezin om naar Israël te gaan en laat nooit meer van zich horen, de moeder vlucht in een orthodox joodse leer zonder hoop maar vol oordeel. Zoals de meeste mensen probeerd Dov de leegte zelf op te vullen, drank en betaalde liefde moeten het verlangen dat er is maar niet (h)erkend wordt invullen en zoals de meeste mensen faalt hij hierin. Pas wanneer de confrontatie met de leegte en eigen onmacht komt, in de persoon van de christelijke buurvrouw Karin die hem niet probeert te veranderen, is Dov in staat te zien welke weg hij móet gaan. In symbolische zin is het verhaal van Dov Bergman, het verhaal van het volk Israël dat over de aarde zwerft en geen rust noch vrede vindt. Een volk dat apart staat van de rest van de wereld omdat God ze heeft uitverkoren, een volk dat door velen juist hierom gehaat wordt, een volk dat zijn eigen weg moet gaan, het verhaal van het afgesneden zijn en het zoeken naar de vader.
NaamTheo Hofstede
Rapportcijfer9
RecensieStrak gecomponeerd. Karakter met diepte. Voor wie meer wil dan een ´verhaal met een moraal´ is Dov een fantastisch boek. De kwaliteit is zo goed, dat het vermoedelijk slecht verkoopt - helaas.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584