Try it out
De laatste week
Boek kaft: De laatste week
Prijs: € 18,90
ISBN: 978-90-6318-073-7
Pagina's: 363
Afmeting: 234x151x28 mm
Gewicht: 549
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is uitverkocht

Het einde der tijden nadert. Overal op aarde breekt een enorme chaos uit als op een doordeweekse dag massa’s mensen spoorloos verdwijnen. Een zekere Efraim Ben Dan, die zichzelf de Profeet noemt, denkt de verklaring voor dit verschijnsel te hebben. Hij claimt alle religies in de wereld samen te kunnen voegen en stelt vast dat de aarde zich van alles wat die eenheid in de weg staat, heeft gezuiverd. Het duurt niet lang of alle media hebben die verklaring overgenomen.

Gertjan van der Woude, gemeenteambtenaar in Haarlem en hoofdpersoon in deze thriller, vindt het allemaal maar flauwekul. Hij is een nuchtere Hollander en bekijkt de zaak graag van meerdere kanten. Als gaandeweg echter blijkt dat steeds meer profetieën van de Profeet uitkomen en Gertjan daarbij een hechte vriendschap opbouwt met Nagheela, een beeldschone jonge vrouw die in dienst staat van de Profeet, lijkt zijn muur van weerstand langzaam af te brokkelen.

Dan escaleert het op aarde. De planeet wordt geteisterd door verschrikkelijke plagen en aanvallen vanuit de hemel. De Profeet, de Aardkoning en de wereldmachten verzetten zich en binden de strijd aan met de hemel. De strijd mondt uit in een magistrale slotscène en wordt uiteindelijk beslist door de Enige die de macht over hemel en aarde kan claimen…In deze meesterlijk geschreven thriller beschrijft Erik de Gruijter hoe de bijbelse profetieën over de eindtijd mogelijk vervuld zouden kunnen worden. 'De laatste week' is De Gruijters debuutroman; al eerder debuteerde hij als kinderboekenschrijver. Voor 'Brand' ontving hij in 1999 de christelijke kinderboekenprijs.Recensies uit de krant
3-1-2000JBB
1-8-2001Stichting Nederlandse bibliotheek dienst

Recensies van lezers
NaamLenny Haarman
Rapportcijfer9
RecensieIk ben 15 en heb het boek nu al 2 keer gelezen. Ik vind het echt een super cool boek!!! Ik vind het wel erg eng vooral het deel dat Nagheela (nineke) bijna levend geofferd wordt. Gelukkig loop het "goed" af. Ik kijk uit naar het nieuwe boek van Mnr. de Gruijter!!!
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584