De beklimming van de woestijn
Navigator uitgave
Boek kaft: De beklimming van de woestijn
Prijs: € 10,99
ISBN: 978-90-70656-98-0
Pagina's: 128
Afmeting: 206x135x10 mm
Gewicht: 176
   
 
 
 
 
Roman Dit boek is leverbaar

Eerlijk gezegd heeft abt Petrus genoeg aan zijn hoofd. Zijn klooster St. Jacobus de Mindere gaat de deuren sluiten. Dat is ook niet zo raar, want een klooster aan de rand van een woestijn ergens in nergens is sowieso geen succes. En dan is er ook nog die reorganisatie van het personeel waardoor je als abt in een geloofscrisis erg onder druk komt te staan.

Om nog maar te zwijgen van de vervelende pelgrims die naar de woestijn zijn getrokken omdat ze met hun krakkemikkige bestaan nergen anders heen konden.


Temidden van dit verhaal volgen we ook nog een mini-familiedrama, komen we verrassend genoeg wat lichamelijk genot tegen en wordt de kwestie van wiegeliedjes steeds nijpender, net als de speurtocht naar een ladder; een ladder naar God, waar Hij of Zij ook mag zitten. Kortom, een woestijnverhaal dat in meerdere opzichten een klimmend karakter heeft en tot een merkwaardige openbaring leidt. Maar moet de waarheid echt zoveel kosten?


De beklimming van de woestijn is geestig, duister, curieus, soms net een soap, dan weer een mystieke zoektocht en vervolgens een tijdbom op scherp.


Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584