De Heilige Geest in de gemeente
Boek kaft: De Heilige Geest in de gemeente
Prijs: € 17,99
ISBN: 978-90-6318-153-6
Pagina's: 224
Afmeting: 210x130 x19 mm
Gewicht: 326
   
 
 
 
 
Exegese Dit boek is leverbaar

Over het werk van de Heilige Geest wordt tegenwoordig veel gesproken. De discussies zijn soms fel, de tegenstellingen groot.

Gordon Fee heeft christenen van alle richtingen een dienst bewezen. Hij heeft namelijk grondig en overzichtelijk op een rij gezet wat de apostel Paulus over de persoon en het werk van de Heilige Geest heeft geschreven.
Zijn boek is een eye-opener, zowel voor charismatische christenen als voor wie zich niet zo noemt. Het helpt ons echt verder.

‘In de brieven van Paulus blijkt de Heilige Geest onlosmakelijk verbonden te zijn met het functioneren van de gemeente,’ zegt Gordon Fee. ‘De Geest wil de gelovigen mobiliseren om een hechte plaatselijke gemeenschap te vormen, geen samenraapsel van individuen maar een volk van God.’‘Dit boek van Gordon Fee kan goede diensten bewijzen voor de ontmoeting tussen reformatorische christenen en de evangelicale en charismatische beweging. Dat de gemeente alleen maar toekomst heeft en tot zegen van de wereld is als zij tot waarachtige geestelijke vernieuwing komt en leert leven uit de rijke gave van de Geest wordt ons in deze studie wel zeer duidelijk gemaakt’ - Dr. A. Noordegraaf‘Gordon Fee is een meesterlijke uitlegger van de Bijbel. De manier waarop hij over de Heilige Geest, onze geest en het geestelijke schrijft, is helder en krachtig. Zijn exegese is fris, nauwkeurig, gedreven en betrouwbaar. Op een uitdagende manier opent hij ons de ogen voor de plaats en de betekenis van de Geest voor Paulus, en voor ons’ - Eugene Peterson, de Navigators


Recensies uit de krant
18-2-1999Stichting Nederlandse bibliotheek dienst
29-9-2007NBD Biblion

Recensies van lezers
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584