Try it out
Bruggen bouwen voor de boodschap
Boek kaft: Bruggen bouwen voor de boodschap
Prijs: € 5,00
ISBN: 978-90-63182-34-2
Pagina's: 156
Afmeting: 210X136X15 mm
Gewicht: 219
   
 
 
 
 
Exegese Dit boek is leverbaar

Waarom geef je het goede nieuws door?

Hoe bereik je de ander?

Dat zijn de twee basis vragen die Jerram Barrs in dit boekaan de orde stelt - op verfrissende en bemoedigende wijze.


Eerst haalt hij, om zo te zeggen, de druk van de ketel.
Evangelisatie is geen plicht die zwaar op je drukt, maar een uiting van liefde en dankbaarheid.

Hoe meer we beseffen wie God voor ons is en wat Hij voor ons heeft gedaan in zijn Zoon, des te meer we een natuurlijk verlangen krijgen het goede nieuws met anderen te delen. Maar hoe doe je dat?


Jerram Barrs zegt heel eenvoudig: 'Zoals Jezus dat deed. En zoals de apostel Paulus dat deed.' Dat klinkt vanzelfsprekend, maar wanneer we ons verdiepen in de manier waarop Jezus er telkens in slaagde bij zo veel verschillende mensen om Hem heen 'aan boord te komen', dan beseffen we hoe weinig we nog echt zijn voorbeeld volgen.
Met al onze eigen maniertjes hebben we enorme kloven tussen ons en 'de wereld' geschapen. Het wordt tijd dat we opnieuw leren bruggen bouwen.
'Kijk eens goed hoe Paulus het voorbeeld van Jezus volgde: zegt Barrs. 'Deze apostel verdiepte zich grondig in de belevingswereld van de ander, deed alle moeite om zich in de ander te verplaatsen en wist zo bruggen te slaan naar de meest uiteenlopende groepen van mensen. Kortom: evangeliseren doe je niet vanuit het isolement maar vanuit een liefdevolle betrokkenheid bij de wereld om ons heen.


De Amerikaanse schrijver Jerram Barrs, directeur van het Francis Schaeffer Instituut, is een veelgevraagd spreker in vele landen. In zijn boeken en lezingen is hij altijd volop bijbelgetrouw èn uitermate betrokken bij wat er onder de moderne mensen leeft.


Recensies van lezers
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584