Try it out
Hart's Tocht naar God
Boek kaft: Hart's Tocht naar God
Prijs: € 11,50
ISBN: 978-90-6318-172-7
Pagina's: 253
Afmeting: 205x136x15 mm
Gewicht: 325
   
 
 
 
 
Exegese Dit boek is leverbaar
ER WAS EENS EEN VADER met twee zonen. De oudste jongen bleef thuis als trouw werknemer. De jongste had heel andere plannen: hij ging op pad met zijn erfenis. Maar zijn ruige en verkwistende levensstijl bracht hem al snel in geldnood waardoor hij met hangende pootjes het pad naar huis koos - regelrecht in de open armen van zijn vergevingsgezinde vader.
'Dat kan ik niet aanzien, daar wil ik niet bij zijn,' reageerde zijn oudste broer.
Waarom kon hij dat niet? Omdat zijn relatie met vader niet meer inhield dan die van een werkgever met zijn werknemer.


In hun relatie met God worstelen veel christenen met soortgelijke 'oudste-broer-gevoelens'.
De theorie is bekend, maar in de praktijk is weinig te merken van een intieme relatie met Jezus.
Een levensstijl vol uiterlijk gedrag, omzoomd door regels, vervangt de persoonlijke omgang met God. Er blijft afstand. Het verstand weet, wat in het hart niet geworteld is: God heeft zijn liefde over ons uitgestort en verlangt vurig naar een diepe persoonlijke relatie met zijn kind.
Bovengenoemde dorheid blijkt goede aarde te zijn voor een verlangen dat Gods Geest bij velen doet groeien: ik verlang naar een heel persoonlijke relatie met God, maar hoe wordt dit realiteit?

De vier schrijvers van dit boek helpen ons met het antwoord op deze vraag. Ieder op hun eigen wijze, openhartig en duidelijk. Zij dagen u uit om na te denken over de motieven van uw hart, om dichter tot God te naderen aan de hand van Gods Geest. We zouden niet alleen boeken moeten lezen die ons in slaap houden of sussen. We moeten ook bereid zijn woorden te verwelkomen die 'bijten', die ons uitdagen om bekende zaken eens opnieuw te bekijken, onze horizon te verbreden en Gods liefde aan te trekken als een jas. In Hart's Tocht naar God wordt u die uitnodiging aangereikt.
In de sprankelende woorden is Jezus' oproep hoorbaar om te leven zoals Hij leefde:
vol vertrouwen in Abba, eenvoudig, met een hartsverlangen naar zuiverheid in gehoorzaamheid aan Vaders woorden.

Dit boek gaat over de belangrijkste relatie die u ooit in uw leven zult hebben. Vernieuwende inzichten helpen u om uw wereld en relaties te veranderen waardoor u Gods wil en zijn liefdevolle plan voor uw leven beter leert begrijpen. Uw medereizigers bidden u een tastbaar bewustzijn toe van Gods plezier in uw leven en van zijn verrukking om de kinderlijke en onbeholpen wijze waarop wij Hem verlangend willen liefhebben en eren. Soli Deo Gloria!


Recensies van lezers
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584