Try it out
ZoZ Nederlands Dagblad

Exousia van Erik de Gruijter is een thriller met twee verhaallijnen. Een evangelische gemeente die niet overweg kan met ziekte en dood. En een studentenhuis met rare rituelen, waar diverse bewoners zelfmoord hebben gepleegd. Aan het slot komen beide lijnen bij elkaar in een schietpartij tijdens de zondagse samenkomst. En daar houd het boek, vreemd genoeg op. Er volgt alleen nog een nawoord van de schrijver. En voorin staat ook al een woord vooraf. De Gruijter wil megelijke critici in de kring van gelovigen voor zijn. Want hij wil niet verkeerd begrepen worden, anders komt het niet over wat hij wil zeggen.

Erik de Gruijter, de man achter diverse bekroonde kinderboeken, is een schrijver met een boodschap. Dat wil zeggen, het liefst schrijft hij een spannend verhaal waar hij een boodschap tussen de regels in verpakt. Zonder dat het er te dik bovenop ligt. Hij is christen en dat moet ook in zijn boeken doorklinken, anders zou hij niet weten waar hij het voordoet.
Brand! en Losgeld zijn de Gruijters bekendste titels, voor jongens (en meisjes die van avonturenverhalen houden) vanaf een jaar of twaalf.

Bron: ND ZoZ 15 september 2001
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584