Try it out
NBD/Biblion
Wanneer alle joden in Warschau door de Nazi's worden opgeroepen om zich in een joods getto te vestigen, plaatsen de ouders van Henryk Weichert hun zoon in een weeshuis buiten het getto. Het wordt het begin van lange omzwervingen van een joodse jongen, die hem uiteindelijk in het land Israel brengen. Daar ontvangt hij zijn nieuwe naam: Henryk Zvi.
Zvi vecht voor de stichting van de staat en merkt als overlevende van holocaust en onafhankelijkheidsoorlog een groeiende belangstelling voor religieuze zaken. Die interesse brengt hem tot de niet voor de hand liggende keuze voor het christendom. Deze informatieve biografie, oorspronkelijk uitgegeven door de evangelisch-rechtzinnige "Friends of Israel Gospel Ministry", heeft een getuigend karakter.
De schrijfstijl is echter eentonig: vrijwel voortdurend in de derde persoon en in de verleden tijd. Dat is 169 bladzijden volgehouden uiteindelijk toch vermoeidend. Het boekje zal waarschijnlijk vooral in evangelische en orthodox-reformatorische kringen waardering oogsten.

Recensent: Drs. P. F. Goedendorp., Biblion
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584