Gids v h christelijke spannende boek 2008
Randy Alcorn is terug van heel ver weggeweest. En hoe! Met een vuistdikke roman, waarin het heerlijk smullen is van de chagrijnige detective die sarcasme tot levensstijl verheven heeft. Zijn baas heeft een deal met een krant gesloten dat Ollie Chandler bij een moordzaak op de voet gevolgd zal worden door een verslaggever. Dat leidt natuurlijk tot hilarische situaties en gesprekken, maar tegelijk komt Chandler er achter dat veel van de sporen naar zichzelf wijzen.
Komt nog bij dat hij een complete black-out heeft op het moment van de moord, waardoor het voor de lezer tot op het eind spannend blijft of de detective het nu wel of niet heeft gedaan.
Het verhaal wordt vlotjes verteld, slechts enkele keren onderbroken door eindeloos uitgeschreven gesprekken over theologische onderwerpen, waarbij heel duidelijk wordt dat hier de schrijver aan het woord is en niet een van de personages. De gesprekken in de hemel bieden in dit boek geen echte meerwaarde en komen zelfs een beetje plat over. Maar verder zijn de dialogen juist Alcorns sterke punt en staat het verhaal als een huis. *****
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584