Try it out
De Boekenhoek

Janjic Jovic is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog soldaat in Bosnië. Hij moet gehoorzamen aan zijn commandant, Karadzic. Karadzic heeft een hekel aan alles wat christelijk is. Op een dag marcheert de groep van Karadzic een christelijk dorpje binnen. Er is een verjaardagsfeestje aan de gang bij de kerk. Karadzic besluit om een wreed spel te spelen met de groep aanwezigen.

De vrouwen moeten stenen kruisen van het kerkhof dragen op hun rug. Als ze deze laten vallen wordt hun priester, Micheals mishandeld Janjic wordt door Karadzic gedwongen om mee te doen aan de mishandelingen.
De preister wordt voor de keuze gesteld, sterven of Christus verloochenen. Maar dan staat de twaalfjarige Nadia op. Ze biedt haar eigen leven aan in ruil voor dat van de priester. Het meisje wordt doodgeschoten en uiteindelijk de preister ook. Janic vlucht.
Jaren later is Janjic een graag geziene auteur. Hij is na vijf jaar gevangenisstraf wegens dissertatie naar Amerika gegaan. Hij heeft zijn ervaringen in het dorpje in zijn boek
‘The Dance of the Dead’ verwoord. Hij is diep geraakt door de liefde van de priester voor Christus en de liefde van Nadia voor de priester. Janjic is zelf ook christen geworden. Hij is goed bevriend met de moeder van het gestorven meisje.
Het gaat Janjic voor de wind, Hij verdient miljoenen met zijn boek. Maar dan wordt hij verliefd op Helen. Janjic moet leren om met de liefde van Christus van Helen te houden. Het kost hem alles!
Het is een spannend verhaal met een aangrijpende boodschap. Het is meer dan een boek dat je ter ontspanning leest. De boodschap laat je niet zo gemakkelijk los. Een aanrader!

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584