Try it out
Hebbez

De woorden op de achterflap van het boek waarschuwen mij al: ‘rauwe, romantische thriller’ rillingen over je rug en het kost je alles… Deze woorden stoten me af, maar maken me ook nieuwsgierig. Nu ik het boek uit heb, weet ik niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kant ben ik geschrokken van de gruwelijke gebeurtenissen die in dit boek worden beschreven. En vind ik het soms nogal hoogdravend, bijvoorbeeld hoe er over de ‘ware betekenis van de liefde’wordt geschreven. Aan de andere kant vind ik het een supermooi getuigenis over de liefde en de kracht van God, die zijn kinderen overstroomt. Als God je toch zo kan aanraken...!

Dit is het verhaal in een notendop: De negentienjarige Janic Jovic is in de Tweede Wereldoorlog een Servische soldaat. Zijn commandant Karadzic is een wrede man. Als ze aan het eind van de oorlog op een vredelievend dorpje in de Balkan stuiten, wil Karadzic de inwoners een lesje leren. En dat lesje bestaat uit het verloochenen van hun Christus.
Maar Karadzic had niet op het geloof van Priester Michael en de inwoners gerekend. En dan volgt er een marteling, en moord en een wrede kruisiging. Janjic werkt mee en haar zichzelf daarom.

Twintig jaar later is Janjic hét boegbeeld van christelijk Amerika. Hij heeft zich bekeerd, is naar Amerika verhuisd en heeft daar een boek geschreven over het drama in de Balkan:
‘The Dance of the Dead’. Dit boek verkoop érg goed en daardoor verspreidt het evangelie zich snel tot in de huiskamers van Amerika. Janic is verloofd met Karen, een andere belangrijke christen. Hij is een man van onbesproken gedrag. Tot dat hij Helen tegenkomt, een vrouw uit de onderste laag van de samenleving. Hij redt haar uit de klauwen van Glenn, een in-en-in slechte rijke man. Maar Glenn is machtig en Helen is zwak. Telkens weer keert ze terug naar Glenn, naar de ‘heerlijk zonde’.
Wat moet Janjic doen? Het mooie leven dat hij opgebouwd heeft, weggooien voor een slechte vrouw? Of moet hij doorgaan met het verspreiden van het evangelie? Ik zal niet alles verklappen, maar ik kan je alvast vertellen dat het plot zeer ongewoon is! Als je het aandurft om dit boek te lezen, wees dan voorbereid op slechtheid, maar ook op liefde; op de hel, maar ook op de hemel. En sla je bijbel open, biddend dat Gods koninkrijk héél snel mag komen.

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584