Try it out
Frontaal

In een klein dorpje in de Balkan leeft een priester op een vreedzame manier samen met zijn gemeente. Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog aan de gang is, blijft het in het dorpje rustig.
Totdat er een groep Bosnische soldaten langskomt die een wreed spel met de bewoners beginnen. De soldaten proberen de priester zijn geloof te laten afzweren, door Christus te verloochenen, maar de priester wil dit niet. Zelfs als een tienjarig meisje, Nadia, tegen de soldaten zegt dat zij wil sterven in plaats van de priester kan en wil de priester dit niet doen. Nadia heeft het christendom goed begrepen en geeft haar leven voor dat van een ander. Ondanks dat wordt ook de preister een beestachtige manier afgemaakt.
Eén van de soldaten, Janjic Jovic, wordt hier zo door getroffen dat hij deserteert uit het leger en ’s nachts teruggaat naar het dorp. Hij houdt contact met Ivena de moeder van Nadia en gaat een paar jaar later samen met haar naar Amerika. Daar vindt Janjic een uitgever die het door hem geschreven verhaal over het hele gebeuren wil uitgeven. Het boek wordt zón groot succes dat Janjic één van de bekendste christenen wordt. Hij verloofd zich met Karen, één van zijn medewerkers, maar dan verandert zijn leven volkomen.
In het park komt hij Helen tegen, een drugsverslaafde die in de problemen zit. Janjic wordt werkelijk smoor verliefd op haar, ondanks het feit dat hij net verloofd is.
Volgens Ivena is dit een bovennatuurlijke liefde die van God komt, de liefde die God heeft voor Zijn bruid. Janjic verbreekt de verloving met Karen en trouwt met Helen.
Helen blijft echter naar haar oude leven trekken en vlucht regelmatig weer terug naar de drugs en naar Clenn, die haar in zijn macht probeert te houden. Janjic raakt werkelijk alles kwijt en worstelt met God, het kost hem alles om de ware liefde te kennen. Een aangrijpende roman die mij aan het denken heeft gezet over de toewijding aan Christus. Zeer aan te bevelen.

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584