Try it out
De oogst

Er zijn van die dingen die je liever niet wil weten. Bijvoorbeeld of (jouw) kinderen zich misschien bezig houden met occulte zaken. Helaas is ook deze ellende verder doorgedrongen dan we durven denken. Harry Potter heeft daar geen goed aan gedaan. Kinderen komen in wonderlijke sferen, jongeren vertellen zonder blikken of blozen dat ze aan hekserij doen. Het zijn allemaal zaken waarmee je je niet moet inlaten, maar waar je als opvoeder ook niet je kop voor in het zand moet steken. Goed opletten en een gefundeerde houding bepalen, is beslist noodzakelijk. De onlangs overleden strijder Rob Matzken was onvermoeid in het aanwijzen van geraffineerde vormen van occultisme. Zijn publicaties blijven een goede bron. Maar het is geen kinderlectuur.
Dat is wel het boek dat Gerry Velema over deze zaken schreef. ‘Bloedserieus’ is de titel. Het is een spannend boek. Het laat ook zien dat kinderen ongedachte redenen kunnen hebben om op vreemde wegen te gaan. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dat je als ouders heel zorgvuldig naar je kinderen moet luisteren en heel veel tijd moet investeren om een vertrouwensband met je kinderen op te bouwen. Liefde en aandacht blijft met betrekking tot veel gevaarlijke zaken de beste preventie.
Het boek Bloedserieus ziet er verzorgt uit en heeft een stevige kaft meegekregen. Een waardevol cadeautje voor kinderen vanaf tien jaar. Neem ze vooral serieus.

KdJ

Bron: De oogst, maart 2004

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584