Try it out
de Boekensteun

Het nieuwe schooljaar is begonnen en Danique en Jordy zitten in groep zeven. Ze hebben ook een nieuwe juf. Ze is piepjong en rijdt op een ligfiets. Ze lijkt wel een leerling van groep zeven. Vanaf de eerste dag is het een puinhoop in de klas.
Linda weet een aantal leerlingen van haar klas te overtuigen dat Juf De Bree een heks is en dat ze boze plannen heeft met de klas. Die plannen gaat ze uitvoeren tijdens het schoolkamp in Bakkeveen. En daarom moeten ze allemaal het kamp boycotten. Jordy vindt het onzin wat Linda beweert. Linda richt een toverclub op. Ze gaat zelfs zover dat ze de juf vervloekt, Danique weet niet goed wat hij er van moet denken. Hij hoort ook bij de toverclub. Het kost hem bijna zijn vriendschap met Jordy. Eén ding weet Danique zeker, hij wil niet mee naar Bakkeveen. Niemand weet waarom hij niet wil. Hij gaat op zoek naar een raadgever en komt bij meneer Heidema terecht. Die legt hem uit dat God verboden heeft om je bezig te houden met toverij. Wat gaat Danique nu doen?
Het is een goed geschreven verhaal dat een christelijk geluid laat horen tegen occultisme. Brood nodig in een tijd waarin toveren en Harry Potter erg populair zijn. Dit boek is zeer geschikt om het gesprek met kinderen over occultisme op gang te brengen.

Bron: de Boekensteun in Beverwijk, nov/dec 2003

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584