Try it out
Hebbez

Stel je voor, je hoort opeens en heel koor mooie stemmen zingen. Je kijkt om je heen en ziet een hele groep mannen in het wit gekleed, zwevend in de lucht, zingen. Ze zingen over een of andere koning die op aarde is gekomen. Dan sta je raar te kijken als je dat meemaakt…

Conrad Davis is een journalist die veel succes heeft met zijn verhalen. In zijn privé-leven gaat het wat minder goed. Hij woont samen met de zoveelste vrouw en de relatie met zijn dochter Julia is niet fantastisch. Wanneer hij naar een interview moet met een geleerde, die veronderstelt dat er parallelwerelden bestaan, krijgt hij een zwaar ongeluk. Conrad raakt in coma.

Wanneer hij ontwaakt, is Conrad in een andere tijd terechtgekomen en wel dertig jaar terug. Hij wordt door ene paar hippies meegenomen naar een wasserette. Daar komt hij wel iets heel bijzonders tegen. Er zitten een man en een vrouw. De vrouw heeft net een kind gebaard. Ze noemt hem Eli. (Begint er al iets te dagen?)

Wanneer Conrad later weer wakker wordt uit zijn coma, is hij nog steeds niet in dezelfde wereld teruggekomen al lijkt het wel zo. Er gebeuren vreemde dingen. Want diezelfde Eli, die hij als baby heeft gezien, loopt nu het water in om door een ander ondergedompeld te worden. Als verslaggever gaat Conrad er natuurlijk achteraan en hij merkt dat Eli bovennatuurlijke gaven heeft. Hij geneest mensen en hij vertelt over zaken die moeilijk te begrijpen zijn, zoals een ander koninkrijk en een Vader in de hemel.

Zijn ex-vrouw, Suzanne, is een volgelingen van Eli. Daardoor blijft Conrad ook in de buurt van Eli. Wanneer Eli 12 mannen uitkiest om hem te volgen en hem bij te staan, hoort Conrad er ook bij. Hij staat er zelf verbaasd van, maar hij doet het. Zo krijgen zijn volgelingen veel les van Eli en maken bijzondere dingen meer.

Maar er ontstaat ook weestand tegen Eli. Met name invloedrijke mensen van kerken willen liever niet dat Eli zijn mond open doet. Het loopt uit de hand wanneer hij in een heel nieuw commercieel aanbiddingcentrum voor God een ravage aanricht…

Ondertussen moet in de ‘echte’ wereld Julia de beslissing nemen of ze haar vader wel of niet laat verder leven. De druk van Conrads vrouwe en kinderen maken het er niet makkelijker op.

Het verhaal is erg boeiend. Natuurlijk gaat het over het verhaal van Jezus. Maar doordat het naar onze tijd is vertaald, komt het weer een stukje dichterbij. Dit verhaal zet je echt weer even aan het denken over welke invloed Jezus wel niet heeft gehad en wat dit voor jou kan betekenen. Verder is het boek best spannend geschreven. Het is geen droog verhaal, maar je kunt je erin leven en de karakters zijn realistisch beschreven. Of je nu wel of niet het evangelie kent, het verhaal blijft interessant om te lezen.

Ruth Danse

Bron: Hebbez, oktober 2003

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584