Try it out
de Boekensteun

Dit boek is een bijbelverklaring van het boek Jesaja. Hoewel Jesaja in het jaat 740 v. Chr., in het sterfjaar van koning Uzzia (Jes. 6:1), geroepen werd om voor de Heer te spreken, is de boodschap nog steeds actueel.
In de eerste helft van de achtste eeuw v. Chr. Ging het Israël en Juda voor de wind. Er was politieke stabiliteit en grote welvaart. Maar het volk zondigde tegen de Heilige Israëls. De armen werden uitgebuit en de geboden van God werden uitgehold. Jesaja moet al het onrecht aan de kaak stellen en de straffen van God aankondigen. Maar ook de genade en de komst van de Messias.
De bijzondere betekenis van het boek Jesaja komt ook tot uitdrukking als we in het nieuwe testament lezen dat Jezus deze boekrol met gezag voorlas in de synagoge van Nazareth. Precies aan het begin van zijn publiek dienst. Het boek Jesaja wordt 66 keer aangehaald in het nieuwe testament.
Barry Webb legt het bijbelboek vers voor vers uit. Het is een echt studieboek, maar zeker de moeite van het lezen waard. Het is echter wel jammer dat er geen kaarten en overzichten zijn opgenomen. Dit had de leesbaarheid ten goede gekomen.

Anita van Baar

Bron: de Boekensteun, september/oktober 2003

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584