Try it out
De Korenaar

Een gezin heeft een dochter uit India geadopteerd. Als Esmee 17 jaar is komt er een brief van de biologische moeder. Dit zet heel het gevoelsleven van de adoptiemoeder op de kop. Ze verstopt in eerste instante de brief omdat ze het niet aankan dat haar dochter misschien een sterke band zal krijgen met haar Indische moeder.

De verhalen van beide moeders lopen naast elkaar het boek door. In het begin verwarrend omdat niet gelijk duidelijk is welk verhaal bij wie hoort. Door die verhalen krijg je begrip voor beide kanten: de heel verschillende culturen, waarvan Esmee van beide wat heeft meegekregen. Maar ook de wanhoop van beide moeders, als ze beseffen dat ze beide een moederrol vervullen. Dit lijkt eerst heel bedreigend, maar kan juist waardevol uitwerken.

In dit boek wordt duidelijk dat goede communicatie veel onbegrip kan oplossen. Als jij denkt dat die ander wel zo zal hebben gehandeld als jij denkt dat het gegaan is, maar later blijkt dat er een heel andere reden was, waarom er zo gehandeld is als dat er is. Dit kan een stuk onbegrip en zelfs boosheid geven, wat eigenlijk helemaal niet nodig was geweest als vanaf het begin duidelijk is waarom iemand zo handelt.
Juist bij adoptie kan dit heel gevoelig liggen, het adoptiekind snapt niet waarom het niet bij de biologische moeder opgroeit. Weet vaak niet wat de reden is geweest, en dit kan doorwerken in hun hele leven en daarmee in het leven van beide moeders.

Boeiend boek, zeker de moeite van het lezen waard.

Akkeline van der Velde.

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584