‘Vis-à-vis’

Steeds minder christenen geloven in de hel. Packer, die het voorwoord heeft geschreven schrijft: ‘Iedereen die, net als Ajith Fernando, het oude leerstuk (het bestaan van de hel) met verve verdedigt, maakt grote kans dat zijn evangelsche vrienden zich voor hem gaan schamen’.
Een belangrijke reden voor Fernando om dit boek te schrijven, was de hoop, dat bij zijn lezers een diepe waardering voor het wonder van de genade zal ontstaan en dat het zal leiden tot een vastere toewijding om het evangelie te verkondigen aan hen die verloren gaan en op weg zijn naar het eeuwige oordeel. Deze beweegredenen en zijn liefde voor het volkomen woord van God en Zijn genade zijn duidelijk waarneembaar in zijn boek.
Het boek is een absolute aanrader voor een ieder die in aanraking komt met niet-christenen! Ik denk dat iedereen het moeilijk vindt om aan de hel te denken en erover te praten. Dat jij niet de enige bent, kun je gemakkelijk bevestigd zien, als je even nagaat wanneer je voor het laatst een preek over de hel hebt gehoord. In onze tijd van pluralisme is de hel niet langer aanvaardbaar, dit is een gif voor de christen. ‘Belangrijke vragen over de hel’ zorgt voor een goed afweermechanisme door onze ogen te openen voor wat in de Bijbel over de hel staat en welke plaats het inneemt in de evangelie verkondiging.

Rudo van den Brink in ‘Vis-à-vis’ (Evangelische studentenvereniging Ichtus Utrecht) Oktober 1998

Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584