Stichting Nederlandse Bibliotheekdienst

Ajith Fernando
Belangrijke vragen over de hel

De auteur is directeur van Youth for Christ te Sri Lanka. Deze uitgave is een populaire, eenvoudige bewerking van een doctoraalscriptie over het universalisme uit de jaren zeventig. Dit boek beschrijft de leer van de lege hel (universalisme). Deze leer kwam al voor in de tweede eeuw bij Origenes. Het boek is opgebouwd uit twee delen:
1. Bijbelse en theologische vragen;
2. Praktische vragen over deze leer en wat de Bijbel ons daarover geleerd heeft Christus is verlosser van de zonden van het gehele menselijke geslacht.
De Bijbel leert niet dat daarmee alle mensen in de hemel komen. De hemel is aan de gelovigen gegeven en de hel is voor de ongelovigen. Geen fictie maar harde werkelijkheid. Vandaar Gods oproep in de Bijbel om de Here lief te hebben en naar Gods wil te leven. Jeremia en Paulus zijn de verkondigers van Gods oordeel. Daarom is de noodzaak aanwezig dat predikanten ook nu nog geregeld het bestaan van de hel bepreken om Gods kinderen te waarschuwen over Gods vloek bij eigenwillige godsdienst. De hel is realiteit. Een verzorgde uitgave, ook geschikt voor evangelisatiedoeleinden. Veel mensen schrikken als ze horen vertellen over het bestaan van hemel en hel.

Bron: J. Toebes, Stichting Nederlandse Bibliotheekdienst

Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584