Try it out
Nederlands Dagblad

Alcorn, nog beter dan Peretti

Naast de science-fiction kun je spreken van reli-fiction: boeken die geschreven zijn vanuit christelijk standpunt en waarin duidelijk wordt, hoe de geestelijke werkelijkheid inwerkt op de ‘horizontale’ werkelijkheid. Bekend zijn de boeken van Peretti. Binnen dit genre valt ook het boek van Randy Alcorn.
Alcorn is een uitstekend schrijver en het boek is zo spannend, dat het aanbeveling verdient het te lezen als je de tijd hebt om door te kunnen lezen.
Bijzonder aan deze roman is, dat het relaas van wat op aarde gebeurt, voortdurend onderbroken wordt om te beschrijven, wat de christelijke vriend in de hemel meemaakt. Uiteraard is dat fictie. Maar Alcorn geeft er blijk van grondig nagedacht te hebben over het leven na de dood in het licht van de Bijbel.
Een tweede bijzonderheid is, dat Alcorn erin slaagt een helder beeld te schetsen van de religieuze geladenheid van in schijn waardevrije, objectieve journalistiek en van de onwaarachtigheid van onze geseculariseerde moraal.
Wie van Peretti genoten heeft, vindt hier een waardige pendant. En voor journalisten is het eigenlijk een must, nog beter dan de profeet van Peretti.

Drs. J.A. van Delden in het Nederlands Dagblad 25 okt 1997

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584