Try it out
Voetius

Zelfs de omvang van dit boek is typisch Amerikaans: ‘big’. In bijna 700 pagina’s blikt Billy Graham terug op zijn leven. Ook op z’n Amerikaans: ‘bigger’: het succesverhaal van de getallen – stadions vol mensen, duizenden ‘bekeerlingen’ Naar schatting heeft hij 200 miljoen mensen bereikt met het Evangelie van Jezus Christus. Zo op het eerste gehoor stoot dat wat af. Maar door deze cultureel bepaalde dingen moet je even heen prikken. Dan ontmoet je een diepgelovig man, die zijn leven in Gods dienst besteedt. Als je dit boek zo leest, laat Graham toch wel een diepe indruk achter. Hij vertelt van zijn jeugd, van de evangelisatiecampagnes, van ontmoetingen met staatshoofden, van de vreugden en moeiten in zijn eigen geestelijk leven. Als rode draad loopt hier het getuigenis doorheen dat Christus voor ons gestorven is, toen wij nog zondaars waren (Romeinen 5), de tekst die Graham tot bekering bracht.
Indrukwekkend is ook wat je leest over de kracht van het gebed. Bij herhaling kom je het tegen. Graham leidt een biddend leven, in nauwe omgang met de Heere God. Ik moest denken aan de Heere Jezus: ook bij Hem lees je, dat Hij bad, juist als Hij het moeilijk had. Over het gebed moet je nooit te gering denken.
Kortom: een boek, waard om gelezen te worden. Dit betekent echter niet dat je met alles instemt. Er zijn zeker kritische vragen te stellen. Maar dat doet Graham omgekeerd ook aan de lezer. Is dat niet de bedoeling van een boek, dat schrijver en lezer met elkaar in gesprek zijn?

Bron: Voetius, januari 1998
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584