Try it out
EO Visie

In deze unieke - en wel erg dikke - autobiografie kijkt Billy Graham terug op zijn leven. Hij vertelt over zijn jeugd op het veebedrijf van zijn ouders, over zijn vriendschapsbanden met staatshoofden, over zijn evangelisatiecampagnes. Ook gaat hij uitgebreid in op zijn vriendschappen met negen presidenten van de Verenigde Staten.
Ergens merkt hij op:" Ik heb vaak gezegd dat, als ik in de hemel kom, mijn eerste vraag aan God zal zijn: 'Waarom ik, Heer? Waarom pikt U een boerenzoon van het platteland eruit om voor zoveel mensen te preken? Ik heb lang en vaak over die vraag nagedacht, maar weet nu ook dat alleen God het antwoord weet."
Met extra interesse lazen we wat Graham schrijft over zijn sterk bekritiseerde reis naar de Sowjet- Unie in 1982. Volgens sommigen zou hij in zijn ontmoetingen met de, Russische leiders hebben gezwegen over de vervolgingen van christenen en joden door de communisten. Hij benadrukt dat hij dit echter wel degelijk heeft aangekaart. Een essentieel punt van kritiek was destijds dat hij een spandoek waarmee werd gedemonstreerd tegen de manier waarop gelovigen in de Sovjet-Unie werden behandeld, zou hebben genegeerd. Hij schrijft:" Later wilde de internationale pers we ten waarom ik mijn preek niet had onderbroken om de vrouw te laten weten dat ik achter haar stond. Maar ik had het spandoek niet eens gezien en had niet in de gaten gehad wat er gebeurde. Ik vermoed dat niet iedereen dat geloofde.

Bron: EO Visie 21 december 1997
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584