Try it out
Uitdaging

Over het bijbelboek Openbaring is al veel geschreven en zonder twijfel zal er nog veel volgen. Michael Wilcock voegde er een geheel eigen interpretatie aan toe.

In de Boodschap van Openbaring benaderdt hij het laatste bijbelboek als ware het een toneelstuk. Wilcock haalt het doek op voor een voorstelling in acht bedrijven. Volgens Wilcock belangrijk omdat er bij een uitleg van Openbaring soms onnodige problemen ontstaan door handhaving van de traditionele indeling met hoofdstukken en verzen. Die zijn soms nuttig maar ook vaak misleidend, meent hij. Toch is de Boodschap van Openbaring geen toneelstuk in de traditionele zin van het woord. Het is wel degelijk een exegese, een uitleg, van wat door velen wordt gezien als het moeilijkste boek uit de Bijbel.
Wilcock slaagt er niet helemaal in om Openbaring begrijpelijk onder de aandacht van de lezer te brengen. Hij verliest zich regelmatig in details, waardoor de grote lijn van het verhaal soms nog maar moeilijk te pakken is. Dat tracht Wilcock vervolgens te corrigeren door in herhaling te vallen, als het ware om de lezer weer even bij te praten. Niet zelden bevordert dat de leesbaarheid niet en komt het zelfs hinderlijk over.

Bron: Uitdaging Juli 2002

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584