Try it out
Uitdaging jul/aug 2014
Een waagstuk. Daar lijkt de uitgave van de De boodschap van Joel. Micha en Habakuk op. Je moet maar durven, een Bijbelstudie van ruim 300 pagina's uitgeven over drie Oudtestamentische profeten! Novapres doet het, als onderdeel van de de Bijbel spreekt vandaag, een serie verklaringen die als doel hebben om de Bijbel "nauwkeurig uit te leggen en (...) te verbinden met het leven van alle dag'

Prettig
Het is, gelet op de omvang van het boek, niet mogelijk om het nu echt te 'beproeven'. Reden waarom vooral bij enkele zaken de vinger wordt gelegd. De eerste is dat het studieboek prettig leest: wellicht heeft dat te maken met het feit dat de schrijver, de Engelse theoloog David Prior, eerder journalist was. Mooi is ook dat het boek de lezer, zonder dat die theoloog hoeft te zijn of te worden, extra materiaal aanreikt, zoals bronvermeldingen en vermeldingen van zomaar een Hebreeuws woord waarop Bijbelwoorden teruggaan.

De tweede vinger betreft zinnen over het bekende vers uit Micha 6, over trouw zijn, recht doen en nederig de weg van God gaan, het vers dat de basis vormt voor de Micha-campagne. De schrijver zegt daar mooie dingen over, bijvoorbeeld over dat 'nederig je weg met God gaan' het fundament is voor die twee andere zaken : recht doen - aan God en Zijn geboden, aan anderen - en hierin trouw zijn. Hier staan zinnen om te onthouden, over woorden van Micha die universeel van toepassing zijn, (...) in elke eeuw', omdat dezen 'het goede leven' zijn 'bereikbaar voor wie luistert naar en reageert op wat God heeft laten zien dat het goed is'.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584