Try it out
Uitdaging

Een recensie van het boek van Bill Myers kan nauwelijks anders dan in superlatieven geschreven worden. Het is een prachtig boek, van begin tot eind.

Hoewel het concept – Jezus geplaatst in de 21 ste eeuw – niet helemaal nieuw is, werkt Myers het gegeven op een verfrissende manier uit. Daardoor is een boek ontstaan dat enerzijds spannend is, en anderzijds meer dan de zoveelste roman. Eli zet je aan het denken. Onontkoombaar. Myers heeft in een boek lak aan religieuze tradities. Hij kegelt ze een voor een om.
Het verhaal op zich is simpel en had overal kunnen spelen. De Amerikaan Myers situeert het in californië. Door een auto-ongeluk komt de tv-journalist Conrad davis terecht in een wereld die precies de onze is. Met één ander detail: Jezus is niet tweeduizend jaar geleden naar de aarde gekomen, maar Hij komt nu, vandaag. De sceptische Davis hoort engelen de geboorte aankondigen in de wasruimte van een motel en ziet het evangelie werkelijkheid worden in de moderne wereld, waar de Messias gekleed gaat in spijkerbroek en T-shirt, mensen geneest, doden opwekt en zulke alarmerende waarheden verkondigt dat Hij mensen voor zich weet te winnen, maar ook vijanden maakt.

Bron: Uitdaging Juli 2002

Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584