Try it out
Groei magazine zomer 2013
Elia...
De man die de moed had om tegen de stroom in te gaan

Noor van Haaften schreef een boek dat gaat over een man die de moed had om zijn vertrouwde wereld achter zich te laten en zijn persoonlijke veiligheid op het spel te zetten. Dat deed hij, omdat hij er niet mee kon leven dat zijn volk zich tot afgoderij had laten verleiden.

Elia waagde zich in het hol van de leeuw – het koninklijk paleis in het noordelijke tienstammenrijk Israël – om zijn koning mee te delen dat Gods geduld op was en dat zijn oordeel over Israël zou komen. Elia was niet iemand die hoofdschuddend naar het slechte nieuws op tv kijkt en vervolgens overgaat tot de orde van de dag. Deze man was een man van gebed, die alles – dus ook zijn zorgen over zijn land en volk – met zijn Heer besprak.

Zijn gebeden waren zowel een spreken als een luisteren. Een opzien en een uitzien. Zo gebeurde het dat Elia, door Gods Geest geleid, in beweging kwam en met een boodschap voor de koning naar Samaria reisde. Het was een spannende gebeurtenis met ingrijpende consequenties voor Elia’s persoonlijke leven. In de jaren na zijn bezoek aan het hof van Israël ontdekte de profeet dat mensen die radicaal met en voor God willen leven, niet aan persoonlijk lijden ontkomen. Hij ontdekte echter ook hoe goed het is, als je als kind van God gehoorzaam bent aan je roeping. De geschiedenis van Elia, die zich aan de koning van Israël voorstelde als ‘een man die God dient’ (of: ‘die voor Gods aangezicht staat’), is avontuurlijk, indrukwekkend, beangstigend en opvallend actueel.

Deze man, die zijn volk ertoe uitdaagde om tot de Here God terug te keren, stond alleen tegenover vele mensen. Toen duidelijk werd dat God met hem was, werd hij vervolgd. Dit boek is geschreven voor mensen die willen weten hoe het kan gaan wanneer je God wilt volgen en dienen.
Bij het lezen van deze oude geschiedenis (Elia werd bijna drieduizend jaar geleden geboren) zult u veel dingen herkennen, omdat ze ook vandaag actueel zijn. Ook zult u belangrijke zaken voor uw eigen leven ontdekken. De vragen aan het einde van ieder hoofdstuk zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik én voor gebruik door gespreksgroepen of bijbelkringen. De voetnoten zijn bedoeld voor lezers die graag nog wat dieper graven en studeren.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584