Try it out
De Gelderlander
Verrassende combinatie religie en misbruik in ‘De Blauwe Hel’ De Vallei is een vruchtbare bodem voor thrillerschrijvers.
Met haar tweede thriller De Blauwe Hel sluit de Veenendaalse Ella Marjon zich aan bij een lange rij collega’s. Net als sommigen van hen laat Marjon haar verhaal spelen in de regio. Natuurgebied De Blauwe Hel ten zuidoosten van Veenendaal en het nabijgelegen buurtschap vormen het decor voor een leeswaardige dubbele tragedie. De auteur combineert de treurige geschiedenis van een jonge vrouw met het veel gelukkiger lijkende leven van een ongeveer dertig jaar later levende bijna-naamgenote. Dat leidt tot een verrassende ontknoping, waarbij beide verhalen uiteindelijk samenvloeien in één plot.
Marjon legt in haar boek als eerste thrillerauteur in de Vallei een belangrijke rol weg voor religie. Op zich niet zo verwonderlijk, aangezien godsdienst voor veel Veenendalers erg belangrijk is. De schrijfster lijkt hierop geen uitzondering. Nog voor het verhaal begint hebben we al vers 9 en 17 van Prediker 3 gelezen. Als het boek uit is, dankt ze ‘de Schepper van alle leven’. Opmerkelijk is dat Marjon een belangrijke rol weglegt voor de katholieke kerk, hoewel die in het spectrum van Veenendaalse kerken slechts een bescheiden plaats inneemt. In tegenstelling tot de actualiteit (met vooral de vele gevallen van seksueel misbruik) spelen de katholieke pastoor en zijn kerk een positieve rol in De Blauwe Hel. Wat niet wil zeggen dat er in het boek geen sprake is van seksueel misbruik. Integendeel, het vormt wel het belangrijkste ingrediënt van het verhaal. Gelukkig treedt Marjon niet in details, maar een goed lezer begrijpt wel direct wat er aan de hand is en voelt de ontknoping naderen.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584