Try it out
Eigenwijz November 2011
‘Een plaats van genezing’ is de titel, en wie heeft nou eigenlijk geen genezing nodig?
Wat zou voor jou de mooiste en meest welkome genezing zijn? Als mens hebben we daar wel onze ideeën over, maar God is souverein en geeft ons vaak genezing op een terrein waar we inderdaad genezing nodig hebben. En dat terrein hadden we zelf niet zo gauw bedacht. Hij kan ons genezen, misschien lichamelijk, maar hoe mooi en wonderlijk is het als Hij ons geneest in onze ziel.
De EZG kent mensen die genezen zijn. Soms een plotselinge genezing, maar anderen zijn in de loop der jaren genezen. Kijk eens om je heen op de zondag en verwonder je over Gods Werk!
Maar voordat je beseft dat je genezen bent, kan er een stevige periode van worstelen zijn. Worstelen met het mysterie van lijden, pijn en Gods almacht. Waarom is er zoveel lijden, waarom moet ik lijden? Wat voor nut heeft het lijden? En ga zo maar door. Die worsteling is vaak niet mis. Sommige mensen blijven worstelen met het lijden. Mensen met voortdurende pijnen, wat voor nut heeft dat? Maar ook de strijd met je medechristenen, die precies schijnen te weten waarom je zoveel lijdt… De worsteling met de gelovigen die mensen te kunnen verklaren waarom jij nog niet genezen bent…
Wat is Gods verlangen voor ons? Verstaan we Zijn Stem? Kunnen we Zijn Genade doorgronden? Ervaren we Zijn Vrede en kunnen we in Zijn Vreugde leven?
Welke plaats neemt genezing in ons leven? Kunnen we Gods verlangen voorop stellen, boven ons eigen verlangen?

Misschien kent u het verhaal van Joni Eareckson Tada? Ze kwam in een rolstoel terecht door een ongelukkige duik. Zij heeft veel geleden en heel veel nagedacht over lijden en genezing. Heel veel mensen hebben haar hun visie over genezing verteld. Joni neemt ons mee met haar verhaal over de worsteling met genezing en de rust die zij van God krijgt. De vrede en vreugde die zij ervaart doordat ze God de regie geeft. Het lijkt mij niet eenvoudig om zo’n leven met voortdurende pijn te hebben. Ze heeft zeker recht van spreken om ons te laten zien wat Gods genezing inhoudt.
Zoeken!
Uw klantgegevens
Welkom
U bent nog niet aangemeld:
Inloggen
Uw winkelwagentje
Leeg
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
 
Uitgeverij Novapres b.v. Krimweg 74 7351 AW Hoenderloo Postbus 18 7350 AA Hoenderloo
Tel:+31(0)55-5422584